• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sklopite i vi svoj iPhone

Autor mondo.rs

Prvo morate skoknuti do Kine po delove. Ako vam se baš ne putuje, pogledajte kako je to jedan čovek uradio, od kupovine delova do potpuno funkcionalnog telefona.

Zašto kupiti iPhone kada ga možete sami sklopiti? Skoti Alen, voditelj YouTube kanala Strange Parts se isto to zapitao, te je odlučio da sakupi sve delove potrebne za sklapanje jednog iPhone 6S uređaja. To ga je koštalo oko 1.000 dolara, uključujući sve delove i alate, od kojih mu dosta njih nije trebalo. Njegova procena koliko mu je zaista trebalo da napravi telefon je zapravo oko 300 dolara.

Alen je, kako kaže, putovao u Šenžen, Kinu, tokom perioda od nekoliko meseci i polako skupljao delove potrebne da napravi uređaj. Kaže da je započeo taj poduhvat kada je čuo da se delovi vrlo lako mogu naći u Šenženu, gradu koji je poznat kao mesto gde se nalaze mnoge fabrike elektronike.

Video koji traje oko 20ak minut, prikazuje ceo Alenov put od početka do kraja, od nabavljanja kućišta do sklapanja samog telefona.

U jednoj stvari je bio primoran da pomalo vara, a to je kada je morao da kupi recikliranu logičku ploču koja je došla sa Touch ID senzorom. Da ih je kupio odvojeno, Touch ID ne bi radio jer je Apple-ov Secure Enclave povezan za svaki individualni senzor.

Prvobitno je želeo da sklopi iPhone 7 ali mu je bilo teško da nađe delove potrebne za taj uređaj.

Pametni telefoni su kompleksne mašine sa puno različitih delova, tako da je sklapanje jednog telefona nimalo laka stvar, u šta se Alen uverio iz prve ruke, prenosi technobuffalo.

Na kraju je uspeo da uradi ono što je naumio, sklopio je iPhone 6S iz delova koji su dostupni u Kini. Ako vas zanima šta sve ide u iPhone i kako se oni prave pogledajte ovaj video.

How I Made My Own iPhone - in China
Izvor: Strange Parts

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS