• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman Borca m:tel opet na Šumanovom spisku

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Bilal Šuman, selektor rukometaša Bosne i Hercegovine objavio je širi spisak igrača na koje će računati u dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2018 u Hrvatskoj protiv Finske.

 Bilal Šuman - širi spisak rukometaša BiH za dvomeč sa Finskom  Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Prvi duel na programu je 4. maja u Vanti, a drugi tri dana kasnije u Goraždu.

Na selektorovom spisku našlo se nekoliko novih imena, ali to ne mora značiti da će dobiti i priliku da zaigraju u dresu BiH, jer će za oglede sa Fincima Šuman morati odrediti 16 igrača. No, po prvi put na širem spisku „zmajeva“ nalaze se Tarik Kasumović iz turskog Gocepea i Ibrahim Haseljić iz slovenačkog Gorenja. Tu je i nekoliko povratnika u konkurenciju za reprezentaciju, kao što su Damir Efendić, Muhamed Zulfić, Adnan Bečić, Emir Građan, Duško Čelica, Kosta Savić i Tarik Vranac.

Odlazak u Finsku se nalazi pod upitnikom jer je račun Rukometnog saveza BiH blokiran, pa se ne zna ko će platiti smještaj i avionske karte„zmajevima“. Podsjetimo, selektor Šuman je iz svog džepa uplatio dvije rate.

Okupljanje je planirano za 1. maj u hotelu “Hils“ na Ilidži, gdje će i obaviti pripreme za dvomeč sa Fincima. Vrijedi naglasiti da su dueli sa Finskom za Šumanove izabranike ključni u borbi za odlazak na Evropsko prvenstvo. Neophodne su im dvije pobjede da bi ostali u igri za jedno od prva dva mjesta. U suprotnom bh. rukometaši se mogu oprostiti od završnog turnira u Hrvatskoj.

Šumanov spisak:

golmani: Benjamin Burić (Veclar, Njemačka), Nebojša Grahovac (Šartr, Francuska), Damir Efendić (Borac Banjaluka);

lijeva krila: Tomislav Nuić (Nekse, Hrvatska), Alen Ovčina (Antalijaspor, Turska);

desna krila: Muhamed Zulfić (Filipos, Grčka), Adnan Bečić (Vogošća);

pivoti: Vladimir Vranješ (Tatabanja, Mađarska), Senjamin Burić (Nant, Francuska), Muhamed Toromanović (Kretej, Francuska), Elmir Građan (Beledijes, Turska);

lijevi bekovi: Mirsad Terzić (Vesprem, Mađarska), Nikola Prce (Azoti, Poljska), Marin Vegar (Nekse, Hrvatska), Duško Čelica (Konstanca, Rumunija), Vladan Lončar (Pik Seged, Mađarska), Tarik Kasumović (Gocepe, Turska), Tarik Vranac (Balmaz, Mađarska);

srednji bekovi: Marko Tarabokija (Visla Plok, Poljska), Ivan Karačić (Makabi Tel Aviv, Izrael), Saša Marjanac (Bukurešt, Rumunija), Josip Perić (Ordoheiu, Rumunija), Mario Pavlak (Izviđač);

desni bekovi: Marko Panić (Šamberi, Francuska), Dejan Malinović (Kretej, Francuska), Kosta Savić (Selestat, Francuska) i Ibrahim Haseljić (Gorenje, Slovenija).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC