Viber (ipak) poceo da prikazuje reklame

Autor:

Viber je nakon demanta, ipak uveo reklame u svoju aplikaciju, koje se personalizuju za svakog korisnika i ne mogu se ukloniti.

Viber (ipak) poceo da prikazuje reklame Foto: Promo/Viber Viber Purple logo

Prošle godine se pojavila vest da Viber uvodi nenametljive i diskretne reklame u svoju aplikaciju, što su nedugo zatim i demantovali rečima da neće uvoditi nikakvu vrstu reklama u pozive i poruke.

Nešto se od tada promenilo, jer su reklame stigle. U objašnjenju unutar same aplikacije stoji da će to biti samo određene vrste sadržaja, koji se odnose Viber proizvode, brendirane stikere, partnere i servise i proizvode trećih strana, koji su uvek označeni sa Sponsored tagom.

Reklame se, kako piše u objašnjenju, biraju da predstavljaju najrelevantnije podatke za svakog korisnika, na osnovu aktivnosti na Viberu, podataka koje je korisnik dao Viberu i odnosa ka reklamnim partnerima. Ako ste uključili lokaciju na telefonu, to će takođe biti iskorišćeno za prikazivanje što relevantnijih reklama.

Reklame se pojavljuju nakon svakog obavljenog besplatnog poziva i nije ih moguće isključiti, ali je bitno napomenuiti da se personalizacija može deaktivirati, te ćete viđati generičke reklame umesto personalizovanih.

Na Android uređajima to ćete učiniti ovako:

-Otvorite Google Settings

- Skrolujte dole i izaberite Google

- Kliknite na Ads

- UključiteOpt out of interest-based ads opciju.

Na iOS platformi to uradite ovako:

- otvorite settings vašeg telefona

- Izaberite Privacy

- Skrolujte dole i izaberite Advertising

- Omogućite Limit Ad Tracking

Ostale vijesti