HDZ neće Bajagu u Splitu?

Autor:

Problem oko koncerta zakazanog za jul, muzičar za "Novosti" kaže da je do sada u Splitu uvek lepo dočekivan.

0
A- A A+
Momčilo Bajagić Bajaga Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Momčilo Bajagić Bajaga

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) Splita ne želi koncert Bajage i Instruktora 12. jula na starom splitskom groblju na Sustipanu, a kao razlog zahteva za otkazivanje nastupa navedeno je da se okolni stanari žale na veliku buku.

Mada se već šestu godinu organizuje na Sustipanu, ovogodišnji program "Sna sustipanske noći" izazvao je burne reakcije. Predsednik te oblasti hadezeovac Ante Bekavac poslao je medijima saopštenje u kom piše da je ovogodišnji program manifestacije apsolutno nepriličan za prostor na kojem se održava - starom groblju na kojem je sahranjeno više od 50.000 Splićana. Međutim, hrvatski portali tvrde da je pravi problem nastup Momčila Bajagića i njegovog benda.

Beogradski roker je za vest da HDZ ne želi njegov koncert u Splitu saznao kada su ga iz "Večernjih novosti" pozvali da prokomentariše.

"Prvi put čujem za to, moram da popričam sa organizatorima. U Splitu sam uvek bio dobro primljen, tri puta sam svirao u rasprodatoj 'Spaladijum areni', a na Sustipanu nikad nisam nastupao. Nisam znao da je to bilo groblje, meni su rekli da je reč o jednoj od najlepših otvorenih pozornica, izletnički prostor gde ljudi dolaze porodično kao na piknik. Upravo zbog publike smo hteli da prilagodimo repertoar, da ne bude klasičan rok koncert, već da sviramo balade i pesme mirnijeg tempa. Voleo bih da nastupimo, ali ako može - može, ako ne, ako hoće da nas zabrane, onda nema svrhe ni ići," rekao je on tom listu.

Ostale vijesti