• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finalista kog niko nije očekivao

Autor mondo.rs

Kog god se u subotu bude plasirao u finale Mastersa u Monte Karlu, moći ćemo da kažemo da je napravio podvig karijere.

Urugvajski teniser Pablo Kuevas, koji je tokom karijere osvajao gren slem i igrao finale Mastersa, ali u dublu, servirao je za pobedu u četvrtfinalu Monte Karla posle koje bi imao šansu za singl podvig karijere.

Preplašio se.

Iako šest godina stariji i prilično trofejniji od rivala sa druge strane mreže, Kuevas je na 30:0, odnosno na dva poena od pobede, potpuno stao i doprineo da se u subotu u borbi za veliko finale sastanu Albert Ramos Vinjolas i - Luka Puj!

I Kuevas i Puj znali su rezultat prvog četvrtfinalnog duela na Mastersu u Monte Karlu (Čilić - Ramos Vinjolas 2:6, 7:6, 2:6), što je sigurno njihovom duelu dalo dodatni značaj, utoliko što su obojica imala pozitivan skor sa Ramosom Vinjolasom, ali se u igri nerava bolje snašao francuski teniser.

(11) Luka Puj - (16) Pablo Kuevas 6:0, 3:6, 7:5

U subotu, za finale Mastersa u Monte Karlu, koji se igra za nagradni fond od 4.273.775 evra i 1.000 ATP bodova, sastaće se Puj i Ramos Vinjolas koji su u karijerama do sada osvojili samo po jednu titulu.

Španac je osvojio Baštad 2016. pobedom nad Fernadnom Verdaskom od 6:3, 6:4, Puj je trijumfovao u Mecu iste godine nakon što je nadigrao Dominika Tima 7:6, 6:2, ali će plasman u finale Masters turnira u oba slučaja biti podvig karijere.


Bio bi i u Kuevasovom, igraču koji ima 31 godinu i koji je na početku karijere bolje rezutlate beležio u dublu, nego singlu (uglavnom je drugačiji put), ali će on posle neshvatljivog pada u Monaku ostati na šest ATP titula, od kojih je poslednju osvojio ove godine, u Sao Paolu, upravo protiv Ramosa Vinjolasa - 6:7, 6:4, 6:4.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Da li je Urugvajac na 5:4 u trećem setu, sa servisom u rukama, već pomislio kako ponovo pobeđuje Alberta Vinjolasa i nastupa u nedelju za slavu i bogatstvo, to samo on zna…

Puj vodi 1:0 protiv narednog rivala, koji je na putu ka prvom Masters polufinalu ređao pobede nad Rencom Olivom 6:2, 6:3, Karlosom Berlokom 6:2, 6:2, (1) Endijem Marejem 2:6, 6:2, 7:5 i (5) Marinom Čilićem 6:2, 6:7 (5:7), 6:2.



Puj je, bodren domaćom publikom, ređao pobede nad Rajanom Harisonom 6:2, 6:4, Paolom Lorencijem 6:2, 6:4, posle čega mu je Adrijen Manarino predao meč već na 3:0 u prvom setu, mada se može reći i da mu je Kuevas, na neki način, "predao meč" na 4:5 u trećem.

Rezultati četvrtfinala:

(5) Marin Čilić - (15) Albert Ramos Vinjolas 2:6, 7:6 (7:5), 2:6
(11) Luka Puj - (16) Pablo Kuevas 6:0, 3:6, 7:5
(2) Novak Đoković - (10) David Gofan (16.10)
(4) Rafael Nadal – Dijego Švarcman (17.30)

Parovi polufinala:

(15) Albert Ramos Vinjolas - (11) Luka Puj
(2) Đoković/(10) Kuevas - (4) Nadal/Švarcman




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC