• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung vredniji za milijardu dolara

Autor mondo.rs

Nakon uspešnog lansiranja Galaxy S8 modela, akcije Samsunga su porasle za više od milijardu dolara.

 Samsung vredniji za milijardu dolara Izvor: MONDO portal/Samsung

Najveći svetski proizvođač smartfona, južnokorejski Samsung, uvećao je danas svoju tržišnu vrednost za više od jedne milijarde dolara, pošto su investitori pozdravili pozitivnu reakciju na puštanje u prodaju najnovijeg smartfona Galaxy S8.

Dobrodošao u Srbiju, Galaxy S8! (FOTO, VIDEO)


Samsung akcije su danas porasle za 1,2 odsto na 2,04 miliona vona (1.797 dolara), čime je ukupna tržišna kapitalizacija kompanije uvećana za oko 1.300 milijardi vona, prenosi agencija Frans pres.
"Reakcija tržišta na puštanje serije S8 je pozitivna", izjavio je Li Sung-Vo iz kompanije IBK Investment securities, dodajući da bi Samsung mogao probiti rekord od 48,5 miliona prodatih jedinica koliko je prodao iz serije S7.


Isporuka Galaxy S8 i većeg S8+, naručenih u pretprodaji, počela je ranije ove nedelje, dok je prodaja u prodavnicama već otpočela u Južnoj Koreji, nakon čega će se naći na tržištu SAD i Kanade.
Ovaj uređaj, predstavljen prvi put u Njujorku prošlog meseca, trebalo bi da se naredne nedelje nađe u još oko 50 zemalja.

Sedam godina razvoja najjače smartfon serije


Pojavljivanje uređaja iz serije S8 dolazi u delikatnim vremenima za južnokorejsku kompaniju, jer je prošle godine bila pogođena skandalom sa eksplodiranjem baterije u Galaxy Note 7.
Takođe, potpredsednik kompanije Li Džae Jong i još neki rukovodioci optuženi su za korupciju i proneveru u vezi s korupcionaškim skandalom koji je doveo do opoziva predsednice Park Geun Hje, prenosi Tanjug.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS