• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Daleko je Svetska grupa...

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije posle prvog dana plej-of meča u Zrenjaninu gubi od Australije 0:2.

 FED KUP: Daleko je Svetska grupa... Izvor: MN PRESS

Srpkinjama, nažalost, ni set.

Aleksandra Krunić prvo je poražena od Ešli Barti 4:6, 3:6, dok Ivana Jorović protiv Darije Gavrilove nije ni mogla da očekuje mnogo više od 2:6, 2:6.

To znači da je u meču za popunu Svetske grupe Fed kupa rezultat posle prvog dana 0:2 i da će Australiji u nedelju biti potreban još samo poen za konačnu pobedu.

Nadu će za naš tim probati da produži Krunić protiv Gavrilove, nakon čega bi trebalo da se sastanu Jorović i Barti, pa na kraju dublovi.

Aleksandra Krunić je kao naš prvi reket propustila priliku da donese vođstvo i rastereti mladu Ivanu Jorović.

Barti je kao 87. na svetu i bez velikog iskustva u singl partijama Fed kupa bila realna "meta" za Aleks, ali ona u subotu nije uspela da pronađe svoju najbolju igru na tvrdoj podlozi postavljenoj u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

Posle dva brejka na obe strane u prvih osam gemova (4:4), Krunić je izgubila četiri gema zaredom, što je Australijanki donelo vođstvo u setovima i 2:0 u drugom delu meča.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Tračak nade ukazao se kada je Krunić iskoristila petu brejk loptu u narednom gemu i smanjila na 1:2, ali usledio je novi brejk Barti za 1:3 i ona je u ravnopravnoj borbi uspela da zadrži prednost do kraja meča.

Srpska teniserka imala je šansu u poslednjem gemu, pri rezultatu 3:5, međutim Barti je na 30:40 odservirala as, pa servis vinerom obezbedila meč loptu i onda snažnom forhend paralelom "overila" važnu pobedu za svoj tim.

Izvor: MN PRESS


Gavrilova je u drugoj partiji uradila ono što se i očekivalo na osnovu njenog "renkinga" i igračkog kvaliteta. Iskoristila je četiri od sedam prilika za brejk i diktirala tempo od početka do kraja, uzevši gotovo 60 odsto od ukupnog broja odigranih poena.

Ivana je početkom drugog seta zatražila medicinski tajm-aut zbog povrede ruke, ali objektivno, teško da bi i u svom "top" izdanju mogla da ugrozi pobedu Gavrilove.

Reprezentacija Srbije prošle godine je ispala u Evro-afričku zonu porazima od Španije (0:4) i Belgije (2:3) na domaćem terenu, a zimus se plasirala u plej-of trijumfom na turniru u Talinu, gde su Jorović i Nina Stojanović napravile mini-podvig, nanizavši pobede nad Estonijom, Bugarskom, Izraelom i Poljskom.

Prema svemu sudeći, sledeće zime će naša reprezentacija opet nastupiti na jednom takvom turniru, što nije nikakva tragedija, već odraz realne vrednosti naših igračica. Trenutno nisu "materijal" za elitni rang, ali mogu da konkurišu za ulazak tamo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC