• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brat na brata: Markova pobeda u velikom stilu

Autor mondo.rs

U duelu Memfisa i San Antonija, odnosno braće Gasol, trijumfovao je mlađi i to pobedničkim košem u produžetku. Golden Stejt na korak od polufinala Zapada.

San Antonio nijednom ove sezone nije pobedio u Memfisu. Pa ni u plej-ofu. U četvrtom meču doigravanja Spursima trijumf nije dozvolio Mark Gasol.

U produžetku je pogodio za trijumf, uprkos tome što je San Antonio odigrao odličnu odbranu. Grizliji su slavili rezultatom 110:108 i izjednačili u seriji na 2:2.

Španski centar je trijumf svom timu doneo 0,7 sekundi pre kraja i završio duel sa ukupno 16 poena, 12 skokova i četiri asistencije.

Mark
Izvor: YouTube

Ipak, odličnoj igri Memfisa najviše je doprineo Majk Konli koji je postigao 35 poena, uz devet skokova i osam asistencija, a ostvario je i pogodak za produžetak.

Na drugoj strani Spurse je predvodio Kavi Lenard sa 43 pogotka, što je njegov rekord u plej-ofu, ali je upravo on promašio šut za pobedu u regularnom delu meča. Osim Lenarda, istakao se Toni Parker sa 22 poena, dok je stariji brat Gasol, Pau, meč završio sa učinkom od osam poena i 11 skokova.

Braća Gasol tako će u u noći između utorka i srede ponovo na megdan, ali u "AT&T Centar", gde Spursi ove sezone nisu izgubili nijedan meč od Grizlija.

Vašington je ubedljivo poražen u Atlanti (116:98), pa su Hoksi smanjili zaostatak u seriji na 1:2 u prvom meču na svom terenu. Od starta su preuzeli konce igre, a predvodili su ih Pol Milsap sa 29 poena i 14 uhvaćenih lopti i Denis Šreder sa 27 pogodaka, uz devet asistencija.

Kod Vizardsa najbolji je bio Džon Vol sa 29 postignutih poena.

Golden Stejt odradio je odličan posao na gostovanju Portlandu (119:113), pa je stigao na korak od plasmana u polufinale Zapadne konferencije. Voriorsi sada imaju vođstvo od 3:0 na startu plej-ofa.

Iako su nastupali bez Kevina Durenta, oni su u drugom poluvremenu uspeli da nadoknade 13 poena zaostatka i stignu do trijumfa. Stef Kari bio je "prva violina" Golden Stejta sa 34 poena, osam asistencija i četiri skoka, a pratio ga je Klej Tompson sa 24 pogotka.

Kod Blejzersa najbolji je bio Si Džej Mekalum sa 32 poena, dok je demijan Lilard meč završio sa 31 poenom.

U poslednjoj utakmici odigranoj protekle večeri pobedu je u gostima ostvario i Toronto. Oni su slavili protiv Milvokija (87:76), čime su stigli do izjednačenja u plej-of seriji - 2:2.

Reptorsi su iskoristili to što domaćini nisu podesili "nišanske sprave", uključujući i Janisa Andetokumboa, koji je iz igre ostvario samo 31,6 odsto uspešnih šuteva. On je završio duel sa 14 poena, a imao je i devet skokova, dok je jedino uspešniji od njega bio Toni Snel sa 19 pogodaka.

Kod Reptorsa, koji će u petom meču serije u noći između ponedeljka i utorka ugostiti Milvoki, istakli su se Demar Derozan sa 33 poena, dok je Kajli Louri ubacio 18 pogodaka.

Top 5
Izvor: YouTube

REZULTATI

(7) Memfis - (2) San Antonio 110:108 (produžetak) - 2:2 u seriji

(5) Atlanta - (4) Vašington 116:98 - 1:2 u seriji

(6) Milvoki - (3) Toronto 76:87 - 2:2 u seriji

(8) Portland - (1) Golden Stejt 113:119 - 0:3 u seriji

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC