• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Braun dobio ključeve "majbaha" i nagazio gas!

Autor mondo.rs

Bivši trener Kavalirsa i Lejkersa stao je kraj aut linije umesto bolesnog Kera, a igrači su pokazali da neće na pogrešan način shvatiti probleme s kojima se suočava prvi trener ekipe. Bilo je neprijatno za domaće navijače.

Stiv Ker predao je ključeve "majbaha" u ruke zamenika, Majka Brauna, svestan da probleme sa leđima nije rešio i da će možda morati da se odmara do kraja sezone, a Braun je pokazao da nije zaboravio da vozi.

Pod vođstvom bivšeg trenera Klivlend Kavalirsa i Los Anđeles Lejkersima, najluksuznija postava NBA lige - Golden Stejt Voriorsi - priredili su jednu od najneprijatnijih predstava za domaću publiku ove sezone.

U Oregonu, nemilosrdno su punili koš nesrećnih Portland Trejblejzersima, čiji su navijači već posle 12 minuta shvatili da će njihovi ljubimci biti počišćeni već u prvoj rundi plej-ofa.


"Metla" se nije zaustavila ni posle četvrtine koja je završena, ako pitate sjajni PR tim Blejzersa, rezultatom 22:mnogo.



Na kraju - 103:128, uz 37 poena (12/20 iz igre), sedam skokova i osam asistencija Stefa Karija i to za svega tri četvrtine na terenu.

Generalno, od trenutka kada su "ratnici" stigli do 58:91, odnosno 33 poena razlike, Braun je povukao lidere na klupu i tu je zvanično počeo njihov odmor u iščekivanju kraja serije između Los Anđeles Klipersa i Jute Džez koji bi mogao da potraje i duže od nedelju dana.

/jedan od "onih" Karijevih poteza/




Kari je osmi put ove sezone, što je NBA rekord, postigao 35 i više poena za svega tri četvrtine, a da će ovo biti noć puna rekorda moglo je da se nasluti već u prvoj četvrtini koju je Golden Stejt otvorio sa 0:14 i 13:41, pre nego što se zahvaljujući Damijanu Lilardu domaći tim vratio na pristojnih 22:45.

/pogledajte kako je Golden Stejt odigrao prvu četvrtinu/




utorak na sredu

(3) Hjuston - (6) Oklahoma - 3:1 u seriji

(2) San Antonio - (7) Memfis - 2:2 u seriji

(4) L. A. Klipers - (5) Juta - 2:2 u seriji

sreda na četvrtak

(1) Boston - (8) Čikago - 2:2 u seriji

(4) Vašington - (5) Atlanta - 2:2 u seriji

Trener ove generacije, Ker, saznao je za vikend da operacija leđa koju je obavio prošle sezone, zbog koje ga je dugo menjao sadašnji trener Lejkersa, Luk Volton, nije obavljena na pravi način i da je situacija prilično ozbiljna, tako da je igračima saopštio da postoji ozbiljna mogućnost da ih više ne vodi sa klupe do kraja sezone.

Da su na pravi način shvatili situaciju i prihvatili Brauna kao vrhovnog autoriteta, bilo je jasno već posle prve naredne utakmice.

Kevin Durent, koji nije igrao u drugoj i trećoj utakmici serije, vratio se i proveo na parketu 21 minut. Za to vreme ubacio je deset poena, a treba reći i da su svi Golden Stejtovi starteri bili "dvocifreni".

Lilard je sezonu završio sa 34 poena, a "Moda centar" mu je priredila ovacije kada ga je trener Teri Stots izveo iz igre na 6:12 do kraja.

Kada se pogleda sastav Blejzersa, u kombinaciji sa povredom Jusufa Nurkića i snagom rivala u prvoj rundi plej-ofa, za njih ovo ne bi trebalo da bude neuspeh. Neuspeh je, svakako, što su posle Klvilend Kavalirsa drugi najskuplji sastav u NBA ligi ove sezone.

Nurkić se, doduše, vratio u trećoj utakmici serije, nakon što je zbog naprsnuća kosti potkolenice propustio poslednjih sedam u ligaškom delu sezone i dve u plej-ofu, ali nije dugo igrao - Stots ga je povukao iz igre nakon što se okliznuo i napravio bolnu grimasu, a potom je procenjeno da on neće moći da promeni mnogo u četvrtoj utakmici, pa je jedini koji nije ulazio u igru od Blejzersa.

Ovo je, inače, druga godina zaredom da Golden Stejt izbacuje Portland iz plej-ofa. Prošle, u drugom krugu, bilo je 4:1.

Klej Tompson ubacio je 18 poena uz šut 3/5 za tri poena, a Drajmond Grin stigao je do 21 uz 5/8 za tri, šest skokova i četiri asistencije.

Prema rasporedu objavljenom ranije, serije prve rudne plej-ofa neće biti završene pre 30. aprila, a moguće je da će sedme utakmice "ući" i u maj, tako da finalisti iz prethodne dve sezone, Kavalirsi i Voriorsi, mogu da uživaju u zasluženom odmoru i spreme "metlu" za naredne protivnike.

Rezultati:

(3) Toronto - (6) Milvoki 118:93 - 3:2 u seriji
/Pauel 25, 4 sk, 4 as - Adetokunbo 30, 9 sk, 3 as/

TORMIL
Izvor: YouTube



(5) Atlanta - (4) Vašington 111:101 - 2:2 u seriji
/Milsap 19, 9 sk, 7 as - Bil 32, 5 sk, 2 as/

ATLWAS
Izvor: YouTube



(8) Portland - (1) Golden Stejt 103:128 - 0:4 u seriji
/Lilard 34, 6 as - Kari 37, 7 sk, 8 as/

PORGSW
Izvor: YouTube




Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC