• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti - Junajted da se igra bez sudije!

Autor mondo.rs

U agoniji zbog sudijskih grešaka u polufinalu FA kupa, Ture je rekao da bi pre igrao bez sudije nego sa suđenjem sa "Vemblija".

Ubedljivo najslabiji akteri fudbalske sezone u Engleskoj, pored Sanderlenda naravno, jesu sudije!

Serija katastrofalnih grešaka engleskih arbitara preselila se sa terena Premijer lige na FA kup, u kojem je prošlog vikenda Arsenal posle produžetaka izbacio Mančester siti i zakazao londonsko finale sa Čelsijem.

Ali, tek nakon što je Krejg Pauson poništio regularan pogodak "građana", odnosno Serhija Aguera u prvom poluvremenu. Grešaka je bilo i posle toga, na obe strane, ali je ova bila kobna za Siti i Pepa Gvardiolu, koji u prvoj sezoni po dolasku u Englesku neće osvojiti trofej.

Njega i igrače očekuje odbrana jedne od prve četiri pozicije na tabeli, kako bi klub sa "Etihada" i naredne sezone igrao u Ligi šampiona, ali to neće biti nimalo lako. Zapravo, sledeći meč koji ih očekuje, "Derbi Mančestera" sa Junajtedom, nešto je poput "finala" u trci za jedno od prva četiri mesta.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store - PREUZMITE JE!

I dalje razočaran zbog nepravde na "Vembliju", Jaja Ture je predložio da mančesterski derbi bude odigran - bez sudije!

"Ovo mora da se zaustavi. Jako sam razočaran. Ovo nije prvi put, već se ponavlja svako malo", rekao je Ture, rizikujući suspenziju, jer u Engleskoj štite sudije čak i kada naprave najdrastičnije greške.

Konkretno, Siti je trebalo da povede još u prvom poluvremenu, kada je Leroj Sane centrirao, a Aguero zatresao mrežu Petera Čeha, međutim uprkos najsavremenijoj tehnologiji i svim pomagalima koja su im na raspolaganju, sudije su procenile da je lopta napustila igralište prilikom Sanovog centaršuta.

Nije.

I ne samo to, Gvardiolin tim možda je trebalo da dobije penal u prvih 45 minuta kada je Aguero oboren u kaznenom prostoru, još na početku utakmice, što je Turea nateralo da predloži radikalan i utopijski izlaz iz situacije.

"Ako odlučimo da pričamo o sudijama, ljudi će reći: 'Evo ih opet ovi, samo se žale', ali kada pogledam snimak meča, ne mogu da ne budem razočaran. Možda ćemo u četvrtak dobiti nekog boljeg sudiju, a možda je najbolje da igramo bez sudije. Ako mene pitate, voleo bih da bude tako", rekao je Ture.

Upitan da li je siguran da je lopta bila u terenu, rekao je…

"Apsolutno. I bio je i penal. I još nekoliko stvari…", odgovorio je i pitao:

"Ali, šta da radimo? Čim progovorimo o sudijama, FA nas kazni, tako da ne smemo ni da razmišljamo o tome. Šta da radim, moram da se naspavam, odmorim se i zaboravim ovu utakmicu".

Naredna je skoro pa jednako velika kao ona sa Arsenalom.

"To je velika utakmica, važna utakmica. Moramo da uradimo dobar posao i sačekamo da vidimo šta će biti. Nadam se samo da ćemo imati dobrog sudiju", rekao je Ture.

U ovom trenutku, vrh tabele Premijer lige izgleda ovako:

1. Čelsi (32) 75
2. Totenhem (32) 71
3. Liverpul (34) 66
4. Mančester siti (32) 64
5. Mančester junajted (32) 63
6. Everton (34) 58
7. Arsenal (31) 57
************************

Ove nedelje biće nadoknađena nekolicina zaostalih utakmica zbog FA i Liga kupa, kao i nastupa engleskih timova u Evropi.

utorak

Čelsi - Sautempton (20.45)

sreda

Arsenal - Lester (20.45)
Midlsbro - Sanderlend (20.45)
Kristal Palas - Totenhem (21.00)

četvrtak

Mančester siti - Mančester junajted (21.00)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC