• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marberiju ispunjena "poslednja" želja: Igraće još

Autor mondo.rs

Čuveni plejmejker potpisaće novi ugovor u Kini.

U NBA je stupio davne 1996. godine, u dresu Minesota Timbervulvsa. Potom je igrao za Nju Džersi Netse, Finiks Sanse, Njujork Nikse i Boston, sve do 2009, kada je otišao u Kinu i postao tamošni košarkaški car.

Nekadašnji učesnik Ol-star meča (2001, 2003) osvojio je u Kini tri titule i ne planira da odustane od borbe i za četvrtu.

Posle šest godina uspešnih nastupa za Peking "Dakse", Marberi je raskinuo ugovor sa tim klubom, ali ne planira da ostavi košarku, što je u utorak potvrdio i njegov agent.

"Marberi će sigurno igrati još godinu dana", rekao je njegov menadžer Vang Meng za Asošiejted pres.

"Bez obzira gde ću biti... Peking će zauvek biti moj dom. Hvala svim navijačima na razumevanju", naveo je Marberi na društvenim mrežama.

U pismu navijačima, Marberi je naveo da je uprkos povredi tetive na početku sezone i dalje mogao da predvodi ekipu, a da je upravi kluba ponudio mogućnost da mu smanji platu za 20 odsto, kako bi mogao da radi i kao trener i kao igrač.

Vang je rekao da je Marberi hteo da ostane u Peking Daksima, pošto nije bio zadovoljan što se ekipa nije plasirala u plej-of prošle sezone i želeo je to da popravi. Agent je dodao da je bilo "mnogo nesigurnosti" u klubu, oko dovođenja novih igrača i trenera.

Bivši košarkaš Njujorka, Finiksa i Minesote zahvalio je klubu na raskidu ugovora, pošto će i dalje moći da igra u kineskoj ligi, a taj potez čelnika kluba nazvao je "blagoslovom poslednjoj želji jednog veterana". 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC