• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko je Jokan daleko od Premijer lige?

Autor mondo.rs

Nije nemoguće da naredne sezone u Premijer ligi gledamo sedam timova iz Londona, a jedan od njih mogao bi da bude i Fulam koji sa klupe vodi srpski trener Slaviša Jokanović. Evo šta je potrebno da bi otišao rang više!


Već znamo da ćemo od naredne sezone u Premijer ligi gledati Brajton i Houv albionNjukasl junajted, a naredna dva kola će nam dati odgovor na pitanje koja četiri tima će u "doigravanje" za jedno preostalo mesto!

Prema trenutnim pozicijama na tabeli tome su najbliži Reding (79), Šefild (78), Hadersfild (78) koji ima i meč manje i Fulam (76), dok šansu vreba i čuvenu Lids junajted (73).

Tim Slaviše Jokanovića je u sjajnoj seriji i zbog toga se na "Krejvin kotidžu" da će posle tri sezone u Čempionšipu uspeti da se domognu najvišeg ranga engleskog fudbala, ali slede dva teška duela sa Brentfordom, pred domaćom publikom, i Šefild Venzdejom na gostujućem terenu.

S obzirom da imaju bolju gol-razliku od Lidsa, potrebna im je jedna pobeda, ukoliko Lids savlada i Norič i Vigan, koji je već putnik za treći rang takmičenja.

Zanimljivo je da je moguće da se desi da najbolje plasirani Reding "ispadne iz kombinacije" ukoliko zabeleži dva poraza u naredna dva gola zbog izuzetno loše gol-razlike (+1), ali je to malo verovatno da će se desiti jer igraju sa Bartonom i Viganom.



Ono što valja napomenuti je da se "ukrštaju" trećeplasirani i šestoplasirani, odnosno četvrti i peti, i nakon dvomeča dobijamo finaliste koji idu na "Vembli" gde u jednoj utakmici pobednici odlučuju o poslednjem putniku iz Čempionšipa u Premijer ligu.

Fulam igra odličan fudbal i radi se o ekipi sastavljenoj od mladih igrača koja je najefikasnija u drugoj ligi, a sa klupe imaju iskustvo trenera koji je već "uvodio" jednu ekipu u viši rang. Pre dve sezone Jokanoviću je to uspelo sa Votfordom, ali kao drugoplasiranom ekipom.

Da li će uspeti da povede i Fulam u Premijer ligu? Navijači tako misle…

Zanimljivo, ako Fulam uđe u najviši rang engleskog fudbala, a u njemu ostanu Vest Hem i Kristal Palas, naredne sezone ćemo gledati sedam timova iz Londona u prvoj diviziji: Čelsi, Arsenal, Totenhem, Vest Hem, Votford, Kristal Palas i Fulam!

---------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store!PREUZMITE JE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC