• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Još četiri meča, sve je moguće

Autor mondo.rs

Selektor Srbije obrazložio spisak na kome je čak 28 rukometaša i izneo očekivanja od dvomeča sa Rumunima, u okviru kvalifikacija za EP.

 Slektor Srbije Jovica Cvetković: Još četiri meča, sve je moguće Izvor: MN PRESS

Najbolje srpske rukometaše 4. i 7. maja očekuju veoma važni dueli sa Rumunijom. To su središnje dve od ukupno šest utakmica, koliko "orlovi" treba da odigraju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. godine.

Selektor Jovica Cvetković u utorak je saopštio spisak kandidata za predstojeće utakmice, na kome se među čak 28 rukometaša nalaze i dvojica "ultraveterana" - Dalibor Čutura i Mladen Bojinović.

"Ovo mogu nazvati i malo prinudnim spiskom u ovom momentu. Nadao sam se da će se odazvati neki igrači koji bi nam puno značili u borbi za EP, ali nismo bili te sreće da dođemo do pozitivnog rešenja. Tu mislim na Ilića, Toskića i Stanića. To je sada prošlost", počeo je Cvetković priču za zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

"Možda je poziv Čuturi iznenađenje. To je iskusan igrač, koji igra u Rumuniji. Igra dobro u Konstanci, zna da igra sa našim, ali poznaje i rumunske igrače. Čekaju nas tri-četiri dana trenažnog procesa. Ako se ukaže potreba da pomogne, tako će biti", objasnio je Cvetković.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store - PREUZMITE JE!

Bojinović je na spisku posle šest godina.

"Dosta je dao reprezentaciji u nekom prošlom vremenu. Još uvek igra, nalazi se na spisku, ali neće biti na pripremama gde će biti 22 igrača. Ostavljamo šest igrača u rezervi, da možemo da ubacimo neku alternativu ili regenerišemo tim kroz neku novu opciju. Pozvali smo širi krug kandidata pošto nismo imali pripreme u januaru. Želimo da u ta tri-četiri dana otklonimo neke dileme".

Rumunija vodi na tabeli naše kvalifikacione grupe sa dve pobede i četiri boda. Belorusija i Srbija slede sa po dva boda, dok je Poljska još na nuli.

"Rumunski rukomet je u ekspanziji, mnogi naši igrači odlaze tamo. Sa selektorom Paskvalom su izuzetno ozbiljna reprezentacija, da nije tako, ne bi napravili ovakav rezultat na startu kvalifikacija. Uigraniji su, biće na okupu pre nas, jer im veliki broj reprezentativaca igra u domaćem prvesntvu, međutim, tražićemo njihove mane".

"Orlovi" su jesenas u prvom kolu oduševili trijumfom u Poljskoj (37:32), ali su četiri dana kasnije u Nišu ubedljivo izgubili od Belorusije (27:36).

"Na Poljake i Beloruse smo izašli praktično bez ikakve pripreme, samo sa varijantom '6-0' u odbrani. Moramo da imamo više opcija, kako bismo očekivali stabilniju igru i bolje rezultate".

"Sastav u Poljskoj je bio takav da je potrošen u tom meču, posle čega je usledio poraz od vrhunske reprezentacije kakva je Belorusija. Oni su stalno među 10 najboljih u svetu i to ne smemo da zanemarimo. Bilo je teško napraviti dva podviga u uslovima u kojima smo bili".

Selektor je obećao da će stručni štab i igrači učiniti sve da ostanu u trci za odlazak na EP.

"Imamo dve utakmice, važno je dobiti onu kod kuće. Bilo bi divno pobediti i u Rumuniji, ali treba ostati 'čiste' glave, šta god da uradimo tamo. To moramo shvatiti kao prvo poluvreme. Ispred nas su još četiri utakmice i svašta može da se desi".

Na šampionat Evrope plasiraće se po dve prvoplasirane selekcije iz sedam grupa i samo jedna, rezultatski najuspešnija, trećeplasirana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC