• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matić bolji od Tadića, Totenhem je na potezu

Autor mondo.rs

U jednoj od odloženih utakmica 34. kola Premijer lige Čelsi savladao Sautempton 4:2 (2:1) i tako ponovo pobegao Totenhemu na sedam bodova razlike. "Pevci" u sredu imaju teško gostovanje Kristal Palasu.

Na mini-krizu Čelsi je odgovorio sa dve važne pobede!

Za vikend su savladali Totenhem i izborili finale FA Kupa, a potom u utorak, u meču 34. kola Premijer lige koja je prethodno odložena, pred publikom na "Bridžu" pao je i Sautempton.

Golom Azara na startu meča najavili su "laku pobedu", ali je to demantovao Romeu posle zbrke dvadeset minuta kasnije. Gari Kejhil je postigao važan gol na kraju poluvremena, a pobedu je potvrdio Dijego Kosta posle deset minuta u nastavku, da bi španski napadač pogodio minut pre kraja - njegov 19. gol u sezoni.

Na kraju je samo Bertrand uspeo da "popravi statistiku" golom glavom u nadoknadi.

"Plavci" sada idu na sedam bodova prednosti ispred Totenhema i nadaju se da bi Kristal Palas mogao da pomuti planove raspoloženoj ekipi Maurisija Poketina već sutra.

ČELSI - SAUTEMPTON 4:2 (2:1)

/Azar 5, Kejhil 45+1, Kosta 54, 89 - Romeu 24, Bertrand 90+4/

Domaći tim je poveo nakon akcije iz tri poteza.

Sesk Fabregas je poslao fantastičnu loptu za Dijega Kostu, ovaj je prihvatio, neko vreme razmišljao šta je najbolje da uradi, a onda u idealnom trenutku uposlio Edena Azara koji je iz prve zahvatio loptu i pogodio dalji ugao gola Frejzera Forstera.

TABELA:

Čelsi 78 (-1), Totenhem (-2), 71, Liverpul 66, Siti (-2) 64, Junajted (-2) 63. Everton 58, Arsenal (-3) 57…

To je bio 15. gol za Belgijanca u Premijer ligi ove sezone, čime je "izjednačio" sopstveni rekord u ovom takmičenju, a imaće šansu i da ga obori.

Izjednačenje je došlo posle "bezopasnog kornera" kada je Aspilikueta nedovoljno dobro udario loptu, otišla je na drugu stativu, a odatle je Gabijadini "pogodio" Romeua za 1:1.

Čelsi je potom "pao u igri", ali se desetak minuta kasnije izdigao i pretio preko Kantea koji je manestralno prošao po krilu (!!!), no "plavci" nisu uspeli da materijalizuju nalet dobre energije u toku kog su šutirali i Azar i Matić i Kosta.

Mučili su se do kraja poluvremena, a nakon bure posle kornera i traženja penala - Kante šalje loptu u kazneni prostor, glavom u gužvu vraća Alonso i tamo je Kejhil - 2:1.


Treći pogodak, kojim je sve bilo rešeno, došao je početkom drugog poluvremena nakon odlične kombinacije posle kornera kada je Sesk Fabregas imao otvoren put za centaršut, a tamo je (bukvalno) pogodio Dijega Kostu u glavu dok se rvao sa Rajanom Bertrandom.

Na kraju se Kosta potrudio da "uđe u novu seriju golova" sjajnim potezom u 89. minutu nakon asistencije Pedra, pa je stigao do 19. gola u sezoni.

Konte neće biti zadovoljan što je Čelsi u 94. minutu primio gol glavom preko Bertranda...

Nemanja Matić i Dušan Tadić su odigrali po 90 minuta za svoje timove.

ČELSI: Kurtoa - Aspilikueta, Luiz, Kejhil - Mozes (od 86. Teri), Kante, Matić, Alonso - Fabregas (od 77. Pedro), Azar (od 89. Vilijan) i Kosta.

SAUTEMPTON: Forster - Sedrik, Stivens, Jošida, Bertrand - Dejvis, Romeu, Bufal (od 68. Redmond), Tadić, Vard-Praus (od 82. Long) - Gabijadini (od 86. Rodrigez).

---------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC