• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CSKA preko Vitorije u Istanbul! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Kurbanov i Hajns blokadama u poslednjih šest sekundi doneli Moskovljanima treću pobedu nad Baskonijom i plasman na Fajnal for Evrolige.

Nando De Kolo je izgubljenom loptom šest sekundi pre kraja dao šansu domaćinu da produži svoju evroligašku sezonu za barem pet minuta, ili čak za dva dana.

Međutim, šut za pobedu Šejna Larkina blokirao je Nikita Kurbanov, a onda je Kajl Hajns pod košem "spustio roletnu" Adamu Hangi, koji se dokopao lopte i pokušao da izbori produžetak.

Na kraju, još jedan bolan poraz Baskonije, koja je u sva tri meča pružila jak otpor aktuelnom prvaku Evrope!

Baskonija - CSKA 88:90 (24:22, 20:21, 26:29, 18:18) u trećoj utakmici četvrtfinala plej-ofa, za ukupnih 0:3 i čak 10. uzastopni nastup "armejaca" na završnom turniru Evrolige.

Oni će se 19. maja u dvorani "Sinan Erdem" u Istanbulu sastati sa pobednikom serije Efes - Olimpijakos, u kojoj je trenutno 1:1.

Ranije u utorak, na Fajnal for se plasirao i Fenerbahče, trijumfom protiv Panatinaikosa (3:0).

TEODOSIĆ POVREĐEN?

Na dan utakmice se na Twitteru pojavila informacija da je nastup Miloša Teodosića pod znakom pitanja zbog povrede noge, koja mu je i zimus zadavala mnogo problema. Međutim, kapiten srpske reprezentacije izašao je na parket i odigrao 15 minuta. Možda su i lične greške bile razlog što nije igrao više...

CSKA je posle izjednačene igre i 70:72 na kraju treće četvrtine zaigrao odličnu odbranu i za prvih sedam i po minuta poslednje deonice primio samo četiri poena.

U 38. minutu bilo je 74:84 i činilo se da je pobednik poznat, ali Baskonija je sa 10 uzastopnih poena Larkina (dve trojke) prišla na 87:90.

Higins je u poslednjem punom napadu CSKA promašio posle solo prodora, a Larkin na drugoj strani iskoristio samo jedno od dva slobodna bacanja, za konačnih 88:90.

Usledila je greška De Koloa, koji je nakon izvođenja lopte od strane Miloša Teodosića želeo da odmah odigra "dupli pas".

Umesto saigraču u ruke, Francuz je bacio loptu u aut, a Baskonija pred svojim strastvenim navijačima dobila neočekivani "pojas za spasavanje". Mogla je da se izvuče iz izgubljene situacije, ali Kurbanov i Hajns su rekli - "njet"!

Baskonija - CSKA 88:90, ukupno 0:3 u četvrtfinalu Evrolige 2017
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


BASKONIJA: Šengelija 19 (7sk), Badinger 15 (8sk, 3izg), Hanga 13 (6sk, 3as, 2ukr, 5izg), Larkin 13 (5as), Blažič 10 (3ukr), Vojtman 9 (4sk)...

CSKA: Higins 21, De Kolo 15 (5as, 2ukr, 7izg), Teodosić 13 (šut za dva 2/3, trojke 1/3, slobodna bacanja 6/6, 4as), Džekson 10, Hajns 9 (7sk, 2blk), Augustin 8 (4sk).
______________________________________________________________________

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store - PREUZMITE JE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC