• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prošao i Hjuston, Juta blizu (VIDEO)

Autor mondo.rs

Uzalud 47 poena Vestbruka - "rakete" četvrti put savladale Oklahomu. Klipersi pred eliminacijom posle poraza od Jute na domaćem parketu, San Antonio siguran.

Poslednja utakmica serije Hjuston - Oklahoma završila se po "receptu" drugog meča, kada je Rasel Vestbruk postigao 51 poen, a Oklahoma ipak izgubila 115:111.

U noći između utorka i srede, Rokitsi su pred svojim navijačima slavili pobedu 105:99 i prolaz u polufinale Zapada ukupnim rezultatom 4:1, a najboljem igraču Tandera ostalo je da tuguje i po povratku u Oklahomu isprazni svoj ormarić u Česapik areni, uprkos još jednom brutalnom učinku, na kakve je navikao svet ove sezone.

Vestbruk je nanizao 47 poena, 11 skokova i devet asistencija, uz sedam izgubljenih lopti i šut iz igre 15/34, od toga 5/18 za tri poena.

Na drugoj strani je Džejms Harden gotovo polovinu od svoja 34 poena ubacio sa linije za slobodna bacanja (16/17), dok je iz igre šutirao 8/25 (trojke 2/13).

Hjuston - Oklahoma 4:1
Izvor: YouTube


Dva glavna kandidata za MVP trofej tako se baš i nisu proslavila, uprkos nekim velikim brojkama koje stoje pored njihovih imena, ali najvažnije je da Hardenu već za nekoliko dana predstoji novo dokazivanje, protiv San Antonio Spursa ili Memfisa, dok će Vestbruk na sledeću zvaničnu utakmicu morati da čeka punih šest meseci.

San Antonio je sigurnom pobedom na svom parketu poveo 3:2, što je peta pobeda domaćeg tima u toj seriji.

Kavai Lenard (28p, 6as) odigrao je dobro i racionalno, Pati Mils pratio ga je sa 20 poena (trojke 5/7), a i Toni Parker (16p, 6as) je imao više nego solidan učinak.

Kod Memfisa, koji će u noći između četvrtka i petka probati da izbore "majstoricu", najefikasniji su bili Majk Konli (26p, 6as, 4ukr) i Mark Gasol (17p, 5sk, 7as).

San Antonio - Memfis 3:2
Izvor: YouTube


Konačno, Juta Džez je drugi put pobedila Kliperse u Los Anđelesu i oduzela im prednost domaćeg terena - 92:96.

U noći između petka i subote u Solt Lejk Sitiju "džezeri" će imati sjajnu priliku da prođu u polufinale Zapada prvi put od 2010. godine, kada su ih u toj fazi doigravanja deklasirali Los Anđeles Lejkersi (0:4).

S obzirom na to da je Blejk Grifin završio sezonu zbog povrede, Krisu Polu (28p, 4sk, 9as) i saigračima predstoji veoma težak zadatak.

Jutu je do možda i prelomne pobede predvodio Gordon Hejvord sa 27 poena, osam skokova i četiri asistencije, Rodni Hud postigao je 16 poena, a veteran Džo Džonson 14, ponovo uz hladnokrvnu egzekuciju u završnici.

Džonsonovim košem 19 sekundi pre kraja Juta je povela 87:92, da bi Džordž Hil sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja (4/4) samo sačuvao stečenu prednost.

LA Klipers - Juta 2:3
Izvor: YouTube


REZULTATI:

Zapad

HJUSTON - Oklahoma 105:99 (ukupno 4:1)

San Antonio - Memfis 116:103 (3:2)

LA Klipers - Juta 92:96 (2:3)

NOĆ SREDA NA ČETVRTAK:

Istok

Vašington - Atlanta (2:2)
Boston - Čikago (2:2)

PAROVI POLUFINALA

Istok

Boston/Čikago - Vašington/Atlanta
Klivlend - Toronto/Milvoki (3:2)

Zapad

Golden Stejt - LA Klipers/Juta
San Antonio/Memfis - Hjuston

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC