• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometna liga BiH: Ko će u plej-of, a ko ispada?

Autor mondo.ba

Poznata su tri od četiri učesnika Lige 4, koja će dati odgovor na pitanje ko će biti novi šampion BiH.

Ko će se u Ligi 4 za šampiona BiH pridružiti Izviđaču, Vogošći i Borcu m:tel, znaćemo večeras nakon utakmica 26. kola Premijer lige BiH.

Svi mečevi posljednje runde bh. elite igraju se od 19 časova, nakon čega će biti poznato ko će nastaviti borbu za titulu.

Jedini predstavnik BiH u SEHA ligi Izviđač iz Ljubuškog, koji brani titulu osvojenu prošle godine, automatski je izborio plasman u doigravanje. Tamo će se naći i dvije prvoplasirane ekipe ligaškog dijela prvenstva u Premijer ligi BiH, Vogošća i banjalučki Borac m:tel, dok se za četvrto mjesto u plej-ofu bore Derventa i Konjuh iz Živinica.

Dervenćani večeras dočekuju Borac m:tel i da sačuvaju trenutnu poziciju dovoljan im je i bod. S druge strane, Konjuh je domaćin Krivaji, a timu iz Živinica osim trijumfa, potreban je i kiks Dervente, odnosno pobjeda Banjalučana.

Situacija je mnogo komplikovanija u donjem dijelu tabele, jer još nije definitivno poznato koliko ekipa će napustiti Premijer ligu BiH, odnosno da li ćemo dogodine gledati skraćenu ligu.

Pred početak sezone donesena je odluka da bh. elitu napušta pet klubova, odnosno da ona bude smanjena sa 14 na 12 klubova, međutim, nakon odustajanje RK Hercegovina od takmičenja nije jasno da li će zaista ispasti pet klubova.

Osim tima iz Nevesinja, koji je odustao od daljeg takmičenja, te se automatski preselio u niži rang takmičenja, prema trenutnom stanju na tabeli u Premijer ligi BiH sljedeće sezone neće igrati Krajina (Cazin), Prijedor i zenički Čelik.

Krivaja iz Zavidovića i Sloga iz Doboja bore se za posljednju poziciju koja će obezbijediti opstanak.

Dobojlije imaju zaostatak od jednog boda i u posljednjem kolu dočekuju Bosnu, dok će Krajina opstanak tražiti u duelu sa Zrinjskim.

Ipak, u bh. rukometu, kao što je poznato, rijetko šta se sa sigurnošću može tvrditi, tako da ni po završetku mečeva 26. kola neće biti definitivno jasno ko će naredne sezone nastupati u Premijer ligi BiH.

PREMIJER LIGA BIH - 26. KOLO:
Derventa - Borac m:tel
Vogošća - Maglaj
Krajina - Zrinjski
Konjuh - Krivaja
Prijedor - Goražde
Sloga - Bosna

Slobodna ekipa: Čelik

TABELA: Vogošća 64, Borac m:tel 51, Derventa 43, Konjuh 40, Zrinjski 37, Bosna 37, Maglaj 36, Goražde 34, Krivaja 31, Sloga 30, Čelik 18, Prijedor 13, Krajina 12.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Derventa

Derventa ide u plej-of.što znači da Borac nema šta večeras tražiti u Derventi.Uostalom tako je bilo kada su pregazili Borac za Kup R.Srpske.Zaostatak od 13 bodova iza Vogošće dovoljno govori koliko je Borac pao u odnosu na predhodne sezone.Nema ove godine ni jednog trofeja pa neka se Branković hvališe do mile volje...

123

@Derventa sta rece pa osta ziv?!? 😂😂😂😋😋😋

BLuka

@Derventa I sta bi na kraju u Derventi?

Borac

@Derventa Kako onaj mali rece "Borac nikad ne smijete da otpisete"!!! Je li to hvalospjev o onoj Vogosci sto je ispala iz Kupa i Derventi koja nije upala u Ligu?!? Ccc

Strucnjak

@Derventa sve neki rukometni strucnjaci i babe Vange!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC