• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bredli "zaključao" Batlera, Čikago pred "nokautom"

Autor mondo.rs

Sa Rondom u timu, Bulsi su poveli 2:0 u seriji, iako su plej-of overili u poslednjoj utakmici ligaškog dela sezone. Ali...

U sudaru dve NBA dinastije u prvoj rundi plej-ofa na Istoku - prva pobeda domaćina tek u petoj serije!

Čikago Bulsi, koji su učešće u plej-ofu izborili u poslednjoj, 82. utakmici ligaškog dela sezone, otvorili su seriju sa Boston Seltiksima sa dve pobede u "Gardenu", ali će u noći između petka i subote u svom "Junajted centru" igrati protiv eliminacije.

Treću u nizu - 108:97, Seltiksi su ostvarili prethodne noći uz sjajne nastupe Ala Horforda (21 poen, 7 skokova, 9 asistencija), Ajzee Tomasa (24, 5, 4) i Ejverija Bredlija (24, 6, 1), a treba istaći i da je Keli Olajnik doneo 14 poena i pet skokova sa klupe na čuveni parket koji pamti 17 šampionskih generacija.

Navijači u Masačusetsu gledali su egal meč sa xy izjednačenja i promena vođstva do rezultata 84:85 početkom poslednje četvrtine, kada su Seltiski "stegli odbranu" i napravili neverovatnu seriju od 20:4, kojom su stigli do - za zbunjene Bulse - nedostižih 104:89.

U toj seriji, nervozni "bikovi" dobili su dve tehničke - prvo Dvejn Vejd, pa Robin Lopez.

Izvor: MONDO



Ipak, pre bilo čega, treba reći da je Čikago na otvaranju serije imao dva veoma jaka aduta.

Prvo, zdravog plejmejkera Redžona Ronda, koji se potom povredio i to je potpuno poremetilo rotacije, balans i igru ekipe mladog trenera Freda Hojberga. Drugo, utučenog i indisponiranog Ajzeu Tomasa, koji je dan pre prve utakmice serije izgubio rođenu sestru u saobraćajnoj nesreći, ali koji je igrajući košarku brzo uspeo da prevaziđe ovu tragediju i preuzme kontrolu i nad igrom svog tima i nad kompletnom serijom.

Bulsi s Rondom na terenu bili su kadri da stignu do 0:2 pravo sa osme pozicije, Seltiksi sa pravim Tomasom bez mnogo problema poravnali su rezutlat u Čikagu i potom stigli do prve od dve meč lopte pred svojom publikom.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!



U redovima šestostrukih šampiona NBA lige briljirao je Vejd sa 26 poena, 11 skokova i osam asistencija, ali i šut 7/18 iz igre i četiri izgubljene lopte. Lider ovog tima, Džimi Batler odigrao je ofanzivno najlošiji meč serije, ubacio šest od 15 šuteva i postigao svega 14 poena za 39 minuta na parketu. Imao je i osam skokova i šest asistencija.

Bulsi su šutirali trojke 9/26, imali i 16 izgubljenih lopti, tako da im ostaje nada da će uspeti, ako ništa drugo, bar da zabeleže jednu plej-of pobedu pred svojim navijačima i vrate seriju na veliko finale u Boston.

"Svi znaju da je on sjajan defanzivac. Večeras, pokrenuo je i svoju ofanzivnu igru. Očekujete od njega da uradi svoj posao u odbrani, ali dozvolili smo mu da ubaci 24 poena večeras i to nas je bolelo više od bilo čega", rekao je Vejd o igri Bredlija, koji je imao nekoliko veoma efektnih poena.

Trener Bostona, Bred Stivens, veličao je Bredlijevu igru, ali u – odbrani.

Istakao je da je Ol-star igrača kakav je Batler sveo na 14 poena uz samo jedan načinjen faul.

"Džimi Batler je tip težak za čuvanje. Dvejn Vejd je takođe to. Nećete ih zaustaviti nikada, ali morate da uradite sve da to izgleda moguće. Ejveri... on je uradio zaista dobar posao", rekao je Stivens.

Inače, trener Bulsa ima 44, a Seltiksa 40 godina.

Batler je u četvrtoj utakmici izveo 23 slobodna bacanja i ubacio 19. Bredli ga je sinoć samo jednom poslao na liniju penala.

"Pokušao sam da isključim mogućnost da Batler ide na liniju slobodnih bacanja. To mi je bio cilj cele utakmice i imam osećaj da sam uspeo", rekao je skromno Bredli.

Neke od Bredlijevih defanzivnih podviga u prve dve utakmice uspevao je da postigne Rondo, koji je potom polomio palac i isčašio zglob ruke, tako da je propustio utakmice tri, četiri i pet u kojima su Bulsi poraženi, a jasno je da se neće vraćati na teren do kraja serije, čak i ako bude odigran sedmi meč.

Rezultati:

(4) Vašington - (5) Atlanta 103:99 - 3:2 u seriji
/Vol 20, 6 sk, 14 as - Šreder 29, 11 as/

WASATL
Izvor: YouTube



(1) Boston - (8) Čikago 108:97 - 3:2 u seriji
/Horford 21, 7 sk, 9 as - Vejd 26, 11 sk, 8 as/

BOSCHI
Izvor: YouTube



četvrtak na petak

(6) Milvoki - (3) Toronto - 2:3 u seriji
(7) Memfis - (2) San Antonio - 2:3 u seriji

petak na subotu

(5) Atlanta - (4) Vašington - 2:3 u seriji
(8) Čikago - (1) Boston - 2:3 u seriji
(5) Juta - (4) L. A. Klipers - 3:2 u seriji

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC