• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stihovi odzvanjali sa krova biblioteke FOTO, VIDEO

Autori mondo.ba Autori Siniša Stanić

Na krovu Narodne i univerzitetske biblioteke RS u Banjaluci juče je, povodom obilježavanja 81 godine od osnivanja ove ustanove, održano veče otvorenog mikrofona i poetskog druženja - Po(v)ezivanje.

 Po(v)ezivanje na krovu banjalučke Biblioteke Izvor: Siniša Stanić/MONDO

Tridesetak ljubitelje poezije imalo je priliku da u sjajnom ambijentu sluša stihove koje su recitovali "najhrabriji" među njima.

Stihove su čitali pjesnici i ljubitelji poezije svih životnih dobi, među njima i Zoran Jelić, Milan Rakulj, Nebojša Kuruzović, Ognjen Radović…

Svoje stihove čitala je i Marija Đurić, učenica srednje Medicinske škole u Banjauci, koja je prisutnima "demonstrirala" svoje umijeće u kreiranju stihova od naslova knjiga.

Naime, ranije tokom dana u banjalučkoj Biblioteci održano je takmičenje "Složi stih" u kome su učenici banjalučkih srednjih škola od naslova knjiga iz fonda banjalučke biblioteke stvarali poeziju, a na kome je najuspješniji bio tim Elektrotehničke škole.

Po(v)ezivanje je zamišljeno kao veče otvorenog mikrofona i poetskog druženja, gdje svako ko je zainteresovan može da dođe i čita svoje ili bilo čije pjesme, a dešavanje je prije nekoliko godina pokrenula banjalučka književnica Tanja Stupar Trifunović.

Iz Narodne i univerzitetske biblioteke RS navode da je u planu kontinuirano održavanje programa za mlade na terasi tokom proljetnjeg i ljetnjeg perioda, ko i da su otvoreni za saradnju i prijedloge mladih ljudi u osmišljavanju budućih programa na terasi biblioteke u skladu sa njihovim interesovanjima i potrebama.

Pogledajte kako je sinoć bilo…

...
Izvor: YouTube
...
Izvor: YouTube
...
Izvor: YouTube
...
Izvor: YouTube
...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop