• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Pogba i Baloteli samo imaju dobrog menadžera”

Autor mondo.rs

"Zločesti dečko" italijanskog fudbala, Antonio Kasano, još jednom se otvorio italijanskim novinarima...

Igrao je za velike svjetske klubove, Romu, Real, Inter, Milan i uvijek bio u centru pažnje zbog svojih kontroverznih poteza.

Svađao se i tukao sa saigračima, upravom, trenerima, vrijeđao homoseksualce, dobijao otkaze telegramom, obožavao alkohol, nezdravu hranu i žene lakog morala.

U istom trenutku bio je vanserijski talent koji je dobijao poziv u reprezentaciju Italije i kada nije imao kluba. Uprkos svemu navijači su ga obožavali jer je uvijek ostavljao srce na terenu, posebno oni u Đenovi, gdje je briljirao u dresu Sampdorije.

Da, to je Antonio Kasano.

Antonio Kasano
Izvor: YouTube

Jedan od najtalentovanijih italijanskih fudbalera u posljednjih par decenija, koji nakon raskida ugovora sa Sampdorijom još traži klub u kojem će nastaviti karijeru, u svom stilu govorio je u intervjuu za “Gazetu Delo Sport”.

Da li vidi “novog Kasana”, bilo je jedno od prvih pitanja.

“Ne. Kasano je jedinstven, dragulj, rijetkost. Što se tiče tehnike vidim se u Insinjeu. Šik (PAtrik  Šik, napadač Sampdorije op.a.) ima moj šut, to sam odmah znao. Različiti smo igrači, pošto je on klasični napadač, ali je fenomen”, odgovorio je Kasano.

“El Pibe iz Barija” koji je u svojoj karijeri osvojio Skudeto sa Milanom nije oduševljen kvalitetom fudbala u današnjoj Seriji A.

“Juventus će da osvoji jer su dobra ekipa i mentalno su jaki, ali kvalitet fudbal opada. Krajem 90-ih imali ste ‘Sedam sestara’, a sedma, Fiorentina, je imala jednog Rui Koštu, Edmunda i Batistutu. Zato još mogu da igram i da pravim razliku, nije još vrijeme da prestanem”, ocijenio je italijanski napadač.

U Romu je iz Barija, prema sopstvenom priznanju, došao zbog Frančeska Totija, kojeg je uvijek obožavao.

“Frančesko Toti ne treba da odustaje, još uvijek može da zabije 10-12 golova u prvenstvu, ali kada rijetko dobijate priliku teško je da odigrate dobro. Toti i ja smo posljednji heroji jedne posebne generacije napadača. On mi je bio najbolji saigrač u napadu”.

Antonio Kasano
Izvor: YouTube

Kasano nije mogao da izbjegne vrlo često pitanje u svjetskom fudbalu – Mesi ili Ronaldo?

“Mesi je Federer, Ronaldo je Nadal, to su dva šampiona sa razlitičitim stilovima. Jeste vidjeli šta je Mesi uradio u El klasiku u nedjelju? Barselona je i dalje čudesan tim”, rekao je Kasano, a potom se osvrnuo na eliminaciju Barselone od Juventusa, tima kojeg nikada nije volio.

“Nekoliko puta sam odbio Juventus i ne žalim zbog toga. Prvi put bilo je to kada sam bio u Bariju, umjesto njih izabrao sam Romu. Poslije sam još dva puta odbio poziv Juventusa, kada su sportski direktori bili Seko i Marota. Ne želim nikog da uvrijedim, oni su jaki, ali uvijek biraju iste igrače, koji rade isto, a ja se vodim osjećanjima”.

“Juve može da osvoji tri trofeja, ali ako u finalu Lige šampiona budu igrali protiv Reala biće autsajderi", nije propustio da potkači "Staru damu koja ga nikada neće imati". 

Najzanimljiviji dio intervjua bio je Kasanov odgovor na zahjev da navede tri najprecijenjenija fudbalera.

“Pogba, Džajms Rodrigez i Baloteli. Da li Pogba vrijedi 120 miliona evra? Ne, mislim da ne. Rodrigez vrijedi 80 miliona? Nikako. Ako on toliko vrijedi, koliko bi onda koštao Inijesta u njegovim godinama”, upitao je Kasano.

Upravo on i Baloteli su najbolji strijelci reprezentacije Italije na evropskom prvenstvima, sa po tri postignuta gola, Iako su se uvijek dobro slagali na terenu i van njega Kasano je pecnuo  “svog nekadašnjeg saigrača u selekciji “azura”, ali i fudbalera Mančester junajteda.

“Mariju želim sve najbolje, vidim da mu dobro ide u Francuskoj. Međutim, on i Pogba su imali ogromnu sreću u životu – imaju odličnog menadžera, Mina Rajolu”, istakao je Kasano.

Na kraju intervjua za “Gazeta Delo Sport” je otkrio ko su trojica najboljih u svjetskom fudbalu i tako ipak dao konkretan odgovor na ranije postavljeno pitanje.

“Mesi je najbolji. Ikada. Zatim Inijest. A onda Čavi i ja. Ja još uvijek zaslužujem da se nađem na podiju”.

Jedan je Antonio Kasano.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC