• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vešović: Zbog titule možda zakasnim na vjenčanje

Autor mondo.ba

Fudbaler Rijeke Marko Vešović o trci za titulu sa Dinamom, euforiji koja vlada u ovom gradu i svom vjenčanju…

Rijeka je na pragu osvajanja prve titule u klupskoj istoriji i prekida dominacije zagrebačkog Dinama.

Ekipa Matjaža Keka šest kola prije kraja prvenstva ima osam bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala pa bi čudo trebalo da se desi i da „bijeli“ ne okončaju vladavinu „modrih“.

Posljednji udarac imperiji Zdravka Mamića zadali su fudbaleri Slaven Belupa (2:1), a Riječani su to iskoristili na najbolji mogući način trijumfom na prepunoj „Rujevici“ protiv Osijeka (2:0).

Veliki udio u svim uspjesima ima bivši fudbaler Crvene zvezde Marko Vešović, koji je sa sedam asistencija i četiri gola među najkorisnijim igračima Rijeke. U razgovoru za „Glas Srpske“ Vešović je pokušaoi da dočara euforiju koja vlada u gradu.

"Gdje god da se okreneš fudbal je centralna tema. Na ulici, u kafićima, školama. Nevjerovatno je da imamo toliku podršku. Zvuči kao fraza, ali u gradu svi žive za klub. Mnogi nas već vide kao šampione. Prednost jeste velika, ali mi u svlačionici znamo da posao nije gotov. Sve dok matematički ne obezbijedimo titulu nećemo popuštati iako imamo prostora za eventualni kiks“, rekao je Vešović.

U posljednje vrijeme mnogo se priča o stvarima koje nisu direktno vezane za teren. Dio javnosti sumnja da će „više sile“ umiještati prste i učiniti sve da Dinamo sačuva krunu.

"Znamo za te priče i sumnje, ali se trudimo da ostanemo kncentrisani samo na teren. Ukoliko budemo igrali kao do sada nema toga ko nam može stati na put do titule. Fokusirani smo na svaki sljedeći meč, a sve ostalo je samo gubljenje energije“, rekao je crnogorski reprezentativac za „Glas Srpske“.

Žrijeb je takav da će Dinamo i Rijeka međusobnim duelom zatvoriti prvenstvo, a kako sada stvari stoje „Armada“ će proslaviti titulu na tribinama najvećeg rivala.

"Nadam se da ćemo ranije obezbijediti titulu i proslaviti je na domaćem terenu. Uostalom nije to toliko bitno, važno je samo da osvojimo pehar“.

U slučaju da sve bude kako sada izgleda Vešović će imati problem da stigne na sosptvenu svadbu sa dugogodišnjom djevojkom Tamarom.

"Posljednji meč igramo 27. maja, a vjenčanje je 3. juna u Budvi. U šali sam rekao da ću možda i zakasniti na svadbu ukoliko osvojimo titulu. Nadam se da ću budućoj supruzi podariti titulu i da ću ipak stići sa slavlja na slavlje“, kroz šalu je rekao Vešović.

Poslije odlaska iz Crvene zvezde brzonogi fudbaler nije se najbolje snašao u Torinu. Znake oporavka pokazao je na prvoj pozajmici u Rijeci, zatim su ga „bikovi“ prodali Speciji, ali je on produžio boravak u hrvatskom prvoligašu.

"Uživam od prvog trenutka kada sam došao. Moj otac je takođe igrao za Rijeku i savjetovao me je da prihvatim ponudu. Ostatak priče je već dobro poznat. Matjaž Kek me vratio u životi, izuzetna mi je čast što sarađujem sa takvim stručnjakom i uvijek ću mu biti vrlo zahvalan“, rekao je Vešović.

Rijeka je jedan od najstabilnijih klubova u regionu, ali za to je zaslužan sistemski rad koji traje već nekoliko godina. Napredak je počeo kada je klub preuzeo italijanski milioner Gabrijele Volpi-

„Ljudi iz uprave kluba čine sve da mi igrači razmišljamo samo o utakmicama i terenu. Napredak kluba nije slučajan, godinama unazad stvara se ovakav projekat, a kruna bi bila titula“, zaključio je Vešović .

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC