• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve spremno za 11. izdanje trke Beograd-Banjaluka

Autor mondo.ba

Sve je spremno za start 11. biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", čija će prva trka biti vožena prekosutra od prestonice Srbije do Bijeljine, a u nedjelju će biciklisti prevesti dionicu od Teslića do Banjaluke.

U saradnji sa svih 11 gradova kroz koje će proći karavan od oko 170 biciklista iz 26 timova, organizatori su obavili i posljednje detalje, a do početka same trke ostalo je još nekoliko sitnica koje se praktično rješavaju neposredno prije početka.

M:TEL

Uz trku je i ove godine dugogodinji sponzor kompanij m:tel. "Dobre stvari ne treba mijenjati, tako da smo i dalje uz trku koja je jedna od najvažnijih manifestacija ne samo za našu kompaniju nego i za našu zemlju", rekla je portparol m:tela Milica Stojaković.

"Trka startuje iz Beograda ispred hrama Svetog Save u 11 časova, a biciklisti će za nešto manje od tri sata prevesti 135 kilometara, te preko Obrenovca i Šapca stići u Bijeljinu. Karavan se zatim seli u Teslić odakle dan kasnije u podne kreće druga trka. Biciklisti će preko Tešnja, Doboja, Dervente, Prnjavora i Laktaša stići u Banjaluku. Ta dionica duga je 185 kilometara, a u Banjaluci bi trebali biti oko 15:30 časova. Od ove godine biće dodijeljena nagrada i za generalni plasman za prolazne ciljeve, a jedan takav biće u Laktašima. Takođe, trka od Teslića do Banjaluke biće bodovana za prvenstvo Balkana", rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Pobjednik prošlogodišnje trke od Teslića do Banjaluke Filipo Fortin nažalost neće biti u mogućnosti da brani krunu, jer je pao na trci kroz Hrvatsku koja je vožena prošle sedmice.

10.000 evra iznosi nagradni fond

"Fortin gotovo sigurno neće učestvovati, ali će doći ostali članovi njegove ekipe GM Europa Ovini i vjerujem da će neko od njih trijumfovatoi, jer se radi o zaista kvalitetnim biciklistima", rekao je Kuvalja.

Zahvaljujući Radio Televiziji Republike Srpske drugu godinu zaredom gledaoci će putem malih ekrana moći da posmatraju ulazak biciklista u Banjaluku i sami kraj druge trke.

Prenos je prošle godine gledalo čak 350.000 gledalaca, a ove godine ta brojka bi mogla da bude i veća. Organizaciju trke pomoglo je ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

"Ovo je događaj koji smo uvrstili na spisak manifestacija od posebnog značaja. Kao i ranijih godina, finansijski ćemo pomoći trku, a o iznosu ćemo se naknadno dogovoriti", rekao je predstavnik ministarstva Oliver Gačić.

Trka Beograd-Banjaluka: Na startu 150 biciklista!

350.000 gledalaca posmatralo trku putem TV ekrana prošle godine

Načelnik odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport grada Banjaluka Dragan Banjac pohvalio je organizatore koji su, kako kaže, odradili odličan posao.

"Trka ima višestruki značaj za Banjaluku, a već sada dajem ideju da iduće godine krene iz Banjaluke kako bi na lijep način proslavili 120. rođendan Biciklističkog kluba BSK, utemeljivača nove trke", rekao je Banjac.

Veliki posao odradiće i predstavnici svih gradova kroz koje prolazi karavan.

25.000 ljudi na društvenim mrežama prati aktuelnosti

"Drago nam je što možemo dati naš skromni doprinos organizaciji ove trke, koja je najbolji mogući vid promocije lokalnih zajednica i Republike Srpske u cjelini", rekao je predstavnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC