• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Nikolić: I u nedelju je derbi!

Autor mondo.rs

Trener Partizana naglasio značaj i naredne i svih ostalih utakmica svog tima, uz obećanje navijačima da će svi u ekipi dati zadnji atom snage u borbi za trofeje.

 Marko Nikolić i protiv Napretka je derbi Izvor: MN PRESS


Pet kola pre kraja Superlige, Partizan je ponovo fokusiran isključivo na prvenstvo.

Dva dana nakon povratka iz Novog Sada, sa prvog polufinala Kupa Srbije, trener crno-belih Marko Nikolić napravio je kratak osvrt na seriju teških utakmica u prethodnih devet dana, iz kojih je njegov tim izašao uspešno i zadovoljno:

"Iz takve serije utakmica, a u Srbiji ne može da postoji teža, izašli smo rezultatski dosta pozitivno. Sa takvim nizom mečeva i derbija iza sebe, sada ulazimo u završnicu takmičenja".

Šef struke Partizana rekao je da će i nedeljni duel njegovog tima protiv Napretka (16 časova, TV Arena sport) takođe biti derbi.

"I taj meč slobodno mogu da nazovem derbijem. I po plasmanu, a i po kvalitetu protivnika koji dolazi. Ekipa Napretka je protivnik koji cele sezone igra jako kvalitetan fudbal, koji ima širok igrački kadar i veliki repertoar igrača na raspolaganju. Od iskusnih Petrovića, Markoskog, Tubića, Alivodića, Miladinovića, da ih ne nabrajam sve, preko grupe vrlo zanimljivih mladih igrača Vukanovića, Gobeljića, Uroševića... Igraju jako dobro i o tome svedoče i rezultati u poslednje dve utakmice, u kojima su zaista jako, jako nesrećno izgubili od Vojvodine i od Zvezde".

Cilj Partizana je jasan - i to ne samo u nedeljnom meču, već i u trci za titulu, koju vodi sa Crvenom zvezdom, sa kojom je bodovno izjednačen na vrhu tabele.

"Uz svo poštovanje Napretka, naš cilj je još jedna pobeda. Partizan je u seriji od 30 utakmica, u kojima je ostvario 26 pobeda i četiri nerešene i ništa manje od pobede nas ne zanima do kraja takmičenja, uz svo uvažavanje protivnika. Ono što je jako dobro je ogromna energija sa tribina i podrška navijača, koja se prenosi pre svega na igrače na terenu. Ta podrška je sad i najpotrebnija"

Nikolić je imao i posebnu poruku za navijače.

"Mi dobro osećamo da se na neki način kod Partizanove publike stvara ambijent da su ovi igrači za njih, na neki način, već šampioni zbog onoga što su do sada uradili. Međutim, moram da im kažem da niko od nas ne razmišlja tako. Jedino što mogu da im obećam je da će igrači Partizana u preostalim utakmicama dati zadnji atom energije i snage, sve što imaju, da se bore za trofeje dok za to postoji i makar promil šanse", istakao je trener Partizana, uz poruku:

"Očekujem da u nedelju naprave sličan ambijent kao u prošlom kolu, na našem stadionu".

Na pitanje da li u ekipi postoji emotivno pražnjenje posle dobrih rezultata u prethodnom ciklusu, Nikolić odgovara da je to normalno, kao i da je njegovom timu upravo zbog tog razloga potrebna dodatna energija sa tribina.

"To (emotivno pražnjenje) je normalna stvar, ali malopre sam obećao u njihovo i svoje ime i u ime svojih saradnika da ćemo na svakoj utakmici do kraja davati sve što ima u nama. Poruka je jasna šta je jedan od najvećih 'punjača' energije ovih igrača u ovom trenutku, a to je publika. Ako opet budemo imali 10, 12, 15 hiljada navijača uz sebe, kao protiv Vojvodine, i ako osete taj momenat, biće sigurno lakše igračima na terenu. Uz pražnjenje, potrebno je da postoji i doza 'punjenja' te energije. Nas 'puni' sama činjenica da se borimo za trofeje, a kada još vidimo pun stadion, onda je to još jedan plus toj energiji"

Za kraj, Nikolić je najavio i određene promene u timu, ali je ostao dosledan praksi da ih ne najavljuje javno.

"Mislim da će biti dve, tri promene, ali neću o imenima, naravno, jer to nikad ne radim", podvukao je Nikolić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC