• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO "presekao" - nikom ništa! A predsednik je ljut

Autor mondo.rs

"Saga" o poslušnim i neposlušnim košarkašima Panatinaikosa je završena, a epilog svega je da neće biti promena u timu. Dimitris Janakopulos oštro odgovorio navijaču "zelenih"

 PAO "presekao" - nikom ništa! A predsednik je ljut Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Velika bura podigla se oko kazne prvog čoveka Panatinaikosa Dimitrisa Janakopulosa koji je igračima posle eliminacije u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige od Fenerbahčea poništio avionske karte iz Istanbula i naredio da se vrate autobusom u Atinu.

Naredbu su poslušali svi u ekspediciji "zelenih" osim četvorice košarkaša - Majka Džejmsa, Krisa Singltona, Kenija Gebrijela i Adonisa Focisa, koji su se oglušili o naredbu predsednika kluba i o svom trošku se vratili avionom u Grčku.

Nakon putešestvija od 17 sati i 1.100 pređenih kilometara trener Ćavi Paskval održao je hitan sastanak sa Janakopulosom, a epilog cele priče je - tresla se gora, rodio se miš.

Naime, uprkos pričama da bi Paskval mogao da ode posle svega, kao i da će "neposlušni" kvartet dobiti otkaze, konstatovano je da "ne treba lomiti preko kolena, već preći preko svega i zadržati tim na okupu zarad osvajanja titule prvaka Grčke".

Janakopulos je svima "očitao bukvicu", ali je odlučio da ne poseže za bilo kakvim promenama, već je naredio da se svi u klubu okrenu obavezama koje dolaze i skoncentrišu se isključivo na njih.

"Panatinaikos je veliki klub i kao takav neće tolerisati tolerisati ponašanje četvorice igrača. Na sastanku uprave kluba i Ćavija Paskvala doneta je odluka da oni ostanu deo tima isključivo zbog želje da se osvoji titula šampiona Grčke. To je obaveza koju imamo prema navijačima i jednoglasna odluka je da im ne damo otkaze. Ipak, zadržavamo pravo da im odredimo adekvatnu kaznu zbog onoga što su uradili i ona će biti izrečena vrlo brzo. Za sve u klubu incident koji se dogodio već je deo prošlosti, i od sada samo razmišljamo o tituli prvaka Grčke", navodi se, između ostalog, u saopštenju koju je izdao atinski klub.

Ipak, Janakopulos je očigledno mnogo ljut što četvorica igrača nisu poslušala njegovu naredbu, pa je čak odreagovao i na komentar jednog navijača Panatinaikosa koji je ostavio na Instagramu.

Fan "zelenih" mu je poručio: "Osvrni se oko sebe Dimitris. Panatinaikos je iznad svih, pa čak i tebe. Ujedini ekipu kako bi posle Kupa, oosvojila i prvenstvo Grčke", napisao je navijač.

Janakopulos, koji nikada ne odgovara na slične poruke, ovoga puta je napravio izuzetak.

"S obzirom na to kakvu sam odluku doneo, zar ne vidite da sam mišljenje navijača stavio iznad svog? Da nisam uzeo u obzir vas, skratio bih četvorici igrača košarkaške karijere zbog nepoštovanja odluke o ulasku u autobus", kratko je napisao prvi čovek Panatinaikosa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC