• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real ne dopušta iznenađenje i ide na F4!

Autor mondo.rs

"Kraljevići" sa dva trijumfa u gostima popravili "mrlju" posle poraza pred madridskom publikom i postali treći učesnik fajnal-fora Evrolige za ovu sezonu.


Ništa od iznenađenja, Real Madrid ide na fajnal for Evrolige - 3:1!

Madridski tim je zabrinuo navijače nakon slabe partije, brejka i izjednačenja Darušafake na 1:1, ali je tim Pabla Lasa sa dve pobede u Istanbulu "bukirao" karte za fajnal for Evrolige, koji se igra baš u ovom gradu, a protivnik će biti Fenerbahče!

"Kraljevići" su nakon 88:80 u utorak, ovog petka ostvarili još ubedljiviju pobedu rezultatom 89:78 (24:21, 21:17, 27:20, 17:20), a sve je čini se bilo rešeno u uzbudljivoj trećoj četvrtini.

Darušafaka je bila uhvatila priključak na 54:55, ali nakon toga je Real vezao osam poena i održavao tu prednost sve do serije tehničkih grešaka koja je završena i ubacivanjem predmeta domaćih navijača, da bi u poslednji kvartal Real ušao sa "plus 14".

Protivnik Reala na F4 biće Fenerbahče koji je u tri meča "tukao" Panatinaikos. Upravo je tim Željka Obradovića prošle godine izbacio Madriđane, ali u četvrtfinalu. Bez poraza.

Utišala se i publika, a Real je u laganom ritmu bio pred "potvrdom pobede", da bi potom Vonamejker, Klajburn i Vilbekin napravili seriju 11:0, ali je "klač" ponovo bio Serhio Ljulj koji je položio loptu u koš uz fau i tako zaustavio "crnu seriju" i ubio kratkotrajni entuzijazam koji se na pojavio kod igrača Darušafake.

Upravo je Ljulj bio najefikasniji u sastavu Reala sa 17 poena, a imao je i pet asistencija, dok su po 15 poena zabeležili Trej Tompkins i Entoni Rendolf.

Luka Dončić je imao još jednu dobru partiju sa 11 poena, 7 asistencija i 5 skokova.

Kod domaćina, kao mnogo puta ove sezone, dominirao je Bred Vonamejker sa 25 poena, a dvocifreni su bili još i Skoti Vilbekin (14), Vil Klajburn (11) i Džejms Anderson (10)


Traži se još jedan učesnik F4, a njega će dati pobednik duela Olimpijakos - Efes, a uoči večerašnjeg meča u Istanbulu - Turci vode 2:1 u seriji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC