• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad je teško - Spanulis! Igra se "majstorica"!

Autor mondo.rs

Crveno-beli iz Pireja uspeli su da naprave "ribrejk" u Istanbulu i tako su izborili "majstoricu" za odlazak na fajnal for. Briljirao Vasilis Spanulis!

 Evroliga-Efes-Olimpijakos-62-74-igra-se-majstorica Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Olimpijakos se nije predao i izborio je peti meč!

Košarkaši Janisa Sferopulosa imali su "do or die" utakmicu u Istanbulu protiv Efesa koji je vodio 2:1 u seriji i imao "meč loptu", ali legendarni kapiten grčkog tima nije dozvolio poraz i obezbedio je "majstoricu" u Pireju koja je zakazana za 2. maj.

Kapiten crveno-belih Vasilis Spanulis briljirao je sa 18 poena (5/10 za tri) i 4 asistencije, pa je tako dao najveći doprinos u pobedi Olimpijakosa 74:62 (14:21, 21:17, 20:16, 19:8).


Efes je utakmicu otvorio neverovatnom serijom 18:6, ali se Olimpijakos neprimetno, kako oni to najbolje rade "mic po mic", primakao turskom predstavniku i vrlo loše poluvreme protiv inspirisanog sastava Velimira Perasovića završio sa samo "minus tri".

Sjajno su ušli u nastavak meča i sa pet uzastopnih pogođenih trojki preko Mancarisa, Papanikolaua, Printezisa i naravno Vasilisa Spanulisa, koji je pogodio dve, uspeli su da uđu u željeni ritam i da "okrenu rezultat", da bi nervozna ekipa Efesa nalazila loša rešenja u napadu i poslednju deonicu počela sa 0:6.

Kada bi Efes promašio "zicer", desio bi se "Vasa" koji je odveo na najveću prednost 68:57 preciznim hicima sa distance i sve je bilo rešeno.

Osim Spanulisu, najveće zasluge za pobedu u ovom teškom meču za grčkog predstavnika idu odbrani koja je u potpunosti neutralisala najbolje napadačke opcije Efesa i svela ih na samo 24 poena u nastavku meča.

Osim Spanulisa, dvocifreni kod pobednika bili su i Jorogs Printezis (11) i Erik Grin (10).

Nikola Milutinov je igrao tri minuta i nije se upisao u strelce.

Kod Efesa, najefikasniji je bio Džejson Grejndžer sa 17 poena i 8 skokova, dok su ostali košarkaši bili daleko ispod svog proseka i partija ove sezone.

Do sada su učešće na fajnal foru izborili Fenerbahče i Real Madrid, dok pobednik ovog duela ide na CSKA iz Moskve.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC