• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekamo još jedan odgovor, Vejd odigrao najgori meč

Autor mondo.rs

Legendarni Dvejn Vejd možda se oprostio od Čikago Bulsa sa dva ubačena poena u eliminaciji od Boston Seltiksa. I Vašington Vizardsi pronašli su prolaz u polufinale konferencije, ali ne i Juta Džez.

 NBA plej of 2017. Izvor: MONDO

Čikago Bulsi i Atlanta Hoksi nisu uspeli na svom parketu da izbore sedmu utakmicu.

Juta Džez nije uspela na svom parketu da izbori plasman u drugu rundu plej-ofa, tako da će morati na sedmu utakmicu serije u Los Anđeles.

Predvođeni Krisom Polom, koji je postigao 29 poena, uz osam asistencija i tri skoka, Klipersi su prethodne noći napravili "brejk" u Solt Lejk Sitiju i za nedelju uveče po našem vremenu zakazali jednu "majstoricu" u prvoj rundi NBA plej-ofa ove sezone - 93:98, za 3:3 u sjajnoj seriji.

UTALAL
Izvor: YouTube



Svi ostali parovi druge runde poznati su nakon što su u noći između petka i subote Vašington Vizardsi pobedili u Atlanti rezultatom 99:115, a Boston Seltiksi u Čikagu 83:105 za 2:4 u obe serije.

CHIBOS
Izvor: YouTube

WASATL
Izvor: YouTube


Zanimljivo, za Seltikse i Vizardse neće biti odmora - oni će otvoriti borbe u narednoj rundi već u nedelju, istog dana kada Klipersi i Džez u "Stejpls centru" budu odlučivali ko će na noge Golden Stejt Voriorsima, koji su posle "čišćenja" Portland Trejlblejzersa otišli na mini odmor još prošlog ponedeljka.

Džon Vol deklasirao je bekove Hoksa prethodne noći, ubacio im 42 poena uz još osam asistencija, dok - kao i u petoj utakmici - Bulsi nisu imali rešenja za Ejverija Bredlija na obe strane terena. Bostonov "univerzalac" ubacio je 23 poena, uz pet skokova i tri asistencije, a njegov tim relativno lako je dobio posrnule "bikove" uprkos tome što su ostale zvezde odigrale veoma skroman meč u ofanzivnom smislu.

Ajzea Tomas šutirao je 1/7 za tri poena i ubacio 12 poena, uz pet skokova i šest asistencija, Džerald Grin pogodio je 6/13 iz igre i ubacio 16 poena, dok je Al Horford do 12 poena stigao bez promašaja na utakmici - 4/4 za dva, 1/1 za tri, a imao je i šest skokova i čak sedam asistencija.

I Džo Krauder ubacio je 12.

Međutim, šta reći za Bulse, koji su sa zdravim Redžonom Rondom otvorili seriju sa dva "brejka" u "Gardenu", a onda bez startnog plejmejkera vezali četiri poraza od prvih nosilaca na Istoku? Džimi Batler bio je na visini zadatka i ubacio 23 poena, uz sedam skokova i tri ukradene lopte, a svi ostali starteri Freda Hojberga skupa - ubacili su 26 poena!?

Robin Lopez deset, Ajzea Kenan devet, Nikola Mirotić pet, a…

...Dvejn Vejd dva!

Jedan od najboljih košarkaša u poslednjih 20 godina i vlasnik najeksplozivnijeg nastupa u NBA finalima od povlačenja Majkla Džordana (serija Majami Hit - Dalas Meveriks 2006. godine - 34,7 poena, 7,8 skokova, 3,8 asistencija, 2,7 ukradenih, 1 blokada u 6 mečeva za titulu - 4:2) ubacio je jedan od deset šuteva prethodne noći.

Bila je to njegova ne samo najgora utakmica u plej-ofu u karijeri, već i generalno.

Američki mediji navode - ujedno i poslednja za Bulse, u koje je došao prošlog leta kao slobodan agent sa 14 sezona odigranih u Majami Hitu. Vejd je pre nepunih godinu dana potpisao 23,8 miliona dolara vredan ugovor na dve godine, ali sa opcijom izlaska već posle jedne.

Seltiksi, koji su se posle dva startna poraza u jeku tragedije koja je zadesila Tomasa, na vreme trgli, oporavili i zaigrali košarku dostojnu najboljeg tima Istoka, imali su 28 dodavanja pretvorenih u poene, dok su Bulsi, koji nisu u hodu uspeli da se adaptiraju na "ispadanje" Ronda (polomio je palac u drugoj utakmici) zabeležili samo 13 asistencija.

Rezultati:

Izvor: MONDO


petak na subotu

(5) Atlanta - (4) Vašington 99:115 - 2:4 u seriji
/Milsap 31, 10 sk, 7 as - Vol 42, 8 as/

(8) Čikago - (1) Boston 83:105 - 2:4 u seriji
/Batler 23, 7 sk, 3 ukr - Bredli 23, 5 sk, 3 as/

(5) Juta - (4) L. A. Klipers 93:98 - 3:3 u seriji
/Hejvard 31, 7 sk, 4 as - Pol 29, 3 sk, 8 as/

*napomena: u noći između subote i nedelje neće biti utakmica

nedelja

(1) Boston - (4) Vašington - 0:0 u seriji
(4) L. A. Klipers - (5) Juta - 3:3 u seriji

ponedeljak na utorak

(2) Klivlend - (3) Toronto - 0:0 u seriji
(2) San Antonio - (3) Hjuston - 0:0 u seriji

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC