• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đedović: Razmatram tužbu protiv Barbarića

Autor mondo.ba

Nihad Đedović odgovorio Dubravku Barbariću.

 Nihad Đedović - Dubravko Barbarić Izvor: MN PRESS

Dubravko Barbarić generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, izjavio je kako Nihad Đedović, nije želio vratiti državljanstvo kako bi mogao nastupiti za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Nekadašnji igrač Bosne, sada Bajerna, poručuje da je želio igrati za BiH, ali da mu njemačke vlasti nisu dozvolile zbog državljanstva,  prenosi "Avaz".

" Prije svega, ograđujem se od izjava navedenih na Facebook profilu generalnog sekretara KS BiH. Razočaran sam načinom komunikacije od strane sportskog radnika i čovjeka koji je na čelu jednog sportskog kolektiva. Želim potvrditi nastojanje g.Barbarića u cilju rješavanja pitanja državljanstva BiH koje bi meni omogućilo ponovni nastup za reprezentaciju Bosne I Hercegovine, na čemu sam mu iznimno zahvalan", kazao je Đedović i nastavio:

"Međutim, smatram nužnim pojasniti činjenično stanje koje čini cijelokupnu situaciju oko državljanstva iznimno komplikovanom, a koje se odnosi na inicijativu koju sam pokrenuo na zahtjev g.Barbarića pred Njemačkim organima u smjeru ishodovanja saglasnosti za sticanje državljanstva BiH, a samim tim i dvojnog državljanstva".

"Na moju žalost i žalost košarkaskog saveza, od strane Njemačkih organa nadležnih za pitanja državljanstva sam dobio negativan odgovor, štaviše, dobio upozorenje da bilo kakva aktivnost u smislu pokretanja povrata u knjigu državljana BiH moze imati direktne implikacije na moj trenutni status u Njemačkoj, u konačnici oduzimanje Njemačkog drzavljanstva. O predmetnom je uredno obaviješten i Barbarić", objašnjava Đedović.

 SPORTOM SE NE BAVIM IZ HOBIJA

Izvor: MN PRESS

"Obzirom da se sportom bavim profesionalno, ne iz hobija, valjda je svakom iole prosječnom građaninu koji svakodnevno na pošten i marljiv način obavlja svoj posao radi obezbjeđenja osnovnih uslova života, više nego jasno da unatoč želji da ponovno obučem dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, nažalost nisam u mogućnosti trenutno da pomirim svoje želje i racionalne potrebe, dapače, svaki korak koji prethodno nije potvrđen ili usaglašen sa organima koji odlučuju o državljanstvu u BiH i Njemačkoj, može imati izuzetno negativne implikacije na dalji tok mog boravka u Njemačkoj, odnosno postojeći ugovor koji sam u obavezi ispoštovati".

"Moj doprinos Košarkaškom savezu i radu svih selekcija, od kadetskih do seniorskih vrlo je dobro poznat javnosti, kao i činjenica da sam više puta bio na raspolaganju za podršku i spreman trenirati pod uvjetima koji su od zajedničkog interesa. Ne namjeravam dalje komentirati ovaj slučaj te sam podnio zahtjev za razmatranje tužbe za klevetu o čemu će moji advokati dalje komunicirati".  kazao je Đedović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC