• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

London sinoć: Wenger Out!

Autor mondo.rs

Nezadovljstvo je sve očiglednije - dok se Venger sprema za presudni meč sezone, navijači pojačavaju pritisak na vlasnike da mu ne produže ugovor. Svetleo je čak i "Emirejts".

U noći između petka i subote, "WENGER OUT" svetlelo je na sve strane u severnom Londonu.

Čak i na samom stadionu Arsenala, "Emirejtsu".

Navijači Arsenala, koji se žestoko protive ostanku legendarnog menadžera Arsena Vengera, okupljeni u pokret "No New Contract" (Ne novom ugovoru/bez novog ugovora), baš su "pružili podršku" ekipi pred jednu od utakmica sezone - derbi sa Totenhemom (nedelja, 17.30, "Vajt hart lejn").


Pritisak na vlasnike kluba da se narednog leta, kada Vengeru bude istekao ugovor, raziđu sa čovekom koji je od 1996. godine menadžer "tobdžija", nikada nije bio veći.

Nikada nije bila veća i bojazan da će Venger prvi put u karijeri završiti ispod Totenhema na tabeli, ujedno i ostati bez plasmana u Ligu šampiona od 1997. godine (dakle, punih 20 godina).


Venger je nekako podigao ekipu, koja je zabeležila tri pobede u nizu (Midlsbro 1:2, polufinale FA kupa - Mančester siti 2:1, Lester 1:0) posle mračne serije rezultata u februaru, martu i prvoj polovini aprila, kada je skupocen tim zabeležio četiri pobede, remi i čak sedam poraza uz ponižavajuću eliminaciju iz Lige šampiona.

Raspored Arsenala: Totenhem, Mančester junajted, Sautempton, Stouk, Sanderlend, Everton, Čelsi (finale FA kupa).

Raspored Totenhema: Arsenal, Vest Hem, Mančester junajted, Lester, Hal.

Ipak, "tobdžijama" se ne piše dobro, s obzirom na to da prilično zaostaju u trci za četvrtom pozicijom koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a očekuje ih derbi na terenu žestokog rivala, koji jedini ove sezone nije doživeo poraz kod kuće (15-2-0, 43:8) i koji se nalazi u seriji od osam uzastopnih pobeda u Premijer ligi uz svega četiri gola - Totenhem i Arsenal remizirali su u poslednja tri susreta, ali je ovog puta ekipa Maurisija Poketina opravdano proglašena za favorita.

Pretpostavka je da će Arsenal, u slučaju da ne pobedi u komšiluku, ostati ove sezone bez plasmana u Ligu šampiona, jer Vengerov tim ima prilično neprijatan raspored do kraja sezone, a tu su i brojne povrede ključnih igrača. U nedelju neće moći da igraju Loran Košelni, Škodran Mustafi, a od ranije je povređen Santi Kasorla.

Vengerov tim ima skor 7-3-6 (32:25) na gostovanjima u Premijer ligi ove sezone, dok Totenhem nije doživeo poraz u prvenstvu još od 11. februara kada je izgubio 2:0 na "Enfildu" od Liverpula.



Moguće da je Vengeru i igračima podrška sada najpotrebnija, ali posle serije sezona u kojima taj tim nije čak bio ni ozbiljan kandidat za titulu, očigledno je da navijači možda i priželjkuju nova razočaranja, kako bi rastanak sa "Profesorom" bio što izvesniji.

U međuvremenu, Venger je odlučio da se "otvori" i kaže koga je sve tokom karijere skautirao, ali izgleda da je postigao samo još jedan autogol.

Tabela:

1. Čelsi (33) 78
2. Totenhem (33) 74
3. Liverpul (34) 66
4. Mančester siti (33) 65
5. Mančester junajted (33) 64
6. Arsenal (32) 60
7. Everton (34) 58
***********************

Raspored 35. kola:

subota

Sautempton - Hal (16.00)
Stouk - Vest Hem
Sanderlend – Bornmut
VBA – Lester
Kristal Palas - Barnli (18.30)

nedelja

Mančester junajted - Svonsi (13.00)
Everton - Čelsi (15.05)
Midlsbro - Mančester siti (15.05)
Totenhem - Arsenal (17.30)

ponedeljak

Votford - Liverpul (21.00)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC