• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jazavac" osvojio Mostar!

Autor mondo.ba

Predstava Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke "Malo blago", po tekstu Elen Marfi i u režiji Slađane Kilibarde, osvojila je četiri nagrade na 14. Međunarodnom festivalu komedije "Mostarska liska" u Mostaru.

Po ocjeni stručnog žirija, Gradsko pozorište "Jazavac" iz Banjaluke osvojilo je Veliku lisku za najbolju predstavu u cjelini, saopšteno je iz ovog Pozorišta.

Gradskom pozorištu "Jazavac" iz Banjaluke dodjeljena je Velika liska za najbolju predstavu po ocjeni žirija medija, Velika liska za najbolju glumicu dodjeljena je Slađani Zrnić za ulogu Lane u predstavi "Malo blago", dok je Mala liska dodjeljena za najbolju glumicu večeri Nataši Ivančević.

Glumica Slađana Zrnić u ime Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke izrazila je zahvalnost na uručenim nagradama.

"Kad primite ovakvu nagradu, to je nešto fenomenalno i za nas i za predstavu. Druga stvar zbog koje se zahvaljujemo je što je ovo velika nagrada. Ove godine Gradsko pozorište `Jazavac` slavi deset godina rada i ovakve nagrade samo mogu da nam daju vjetar u leđa", istakla je Zrnićeva.

U Mostaru je sinoć završen 14. Međunarodni festival komedije "Mostarska liska".

Po ocjeni publike, najbolja je bila predstava domaćina – Narodnog pozorišta Mostar "Odumiranje međeda" Branka Ćopića u režiji Emira Kapetanovića koja je osvojila Veliku mostarsku lisku publike.

Veliku Lisku za najbolju režiju – plaketu "Ahmet Obradović" po odluci stručnog žirija osvojio je Zijah A. Sokolović za predstavu "Demokracija".

Velika Liska za najboljeg glumca pripala je Borku Periću za ulogu Frane u predstavi "Jedan sluga, dva gospodara" Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba, u režiji Vite Taufera.

Posebna nagrada stručnog žirija Velika mostarska Liska pripala je Ajli Hamzić, glumici Narodnog pozorišta Mostar, saopšteno je iz Narodnog pozorišta u Mostaru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop