• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd-Banjaluka: Rajović kući odnio tri medalje!

Autor mondo.ba

Reprezentativac Srbije ima najviše razloga za slavlje poslije 11. međunarodne biciklističke trke "Beograd - Banjaluka 2017".

 Dušan Rajović tri medalje na trci Beograd Banjaluka 2017 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Iako je na trci od Teslića do Banjaluke trijumfovao vozač italijanske ekipe Sanđemini Nikola Gafurini, najviše razloga za zadovoljstvo po završetku 11. izdanja trke "Beograd - Banjaluka 2017" ima vlasnik dvije bronzane medalje i novi balkanski šampion Dušana Rajovića.

Član slovenačke Adrije i reprezentativac Srbije nije imao sreću da trijumfuje ni na jednoj trci, ali je na kraju slavljenički podigao ruke u vis.

Jedan od najtalentovanijih biciklista u Evropi potvrdio je da mu trenutno nema premca na Balkanu, a pored medalja osvojio je i veliki broj bodova koji će mu pomoći da izbori normu za Svjetsko prvenstvo.

"Ekipa je prvi dan radila vrlo lijepo. Drugi dan imali smo nekoliko nezgoda, ostao sam u vodećoj grupi, što nikada nije dobro. Ne mogu reći da nisam zadovoljan sa dva treća mjesta. Vrlo sam srećan što sam postao prvak Balkana, ali tek slijede iskušenja ove godine. Već sljedeći vikend nastupamo u Poljskoj, a moja ekipa uvijek ide na pobjedu", rekao je Rajović.

Vrijeme je drugi dan bilo saveznik vozača, pa su sa gotovo 50 kilometara na čas u prosjeku prevezli 185 kilometara od Teslića do Banjaluke.

Taktika Sanđeminija da Gafurini ne nastupi prvog dana po izuzetno teškim uslovima urodila je plodom, pa je momak iz Breše iskoristio umor drugih vozača.

"Organizacija je bila sjajna, vrijeme idealno, a moja ekipa vrlo raspoložena. Momci su se umorili prvi dan, ali su mi pomogli da stignem do pobjede i vrlo sam im zahvalan. Znali smo da ćemo imati više šanse ukoliko izaberemo dobru taktiku, a odluka da ne vozim prvu trku ispostavila se dobitnom kombinacijom", rekao je Gafurini i posebnio se zahvalio drugoplasiranom timskom kolegi Paolu Totu.

Nagrade najboljim uručili su predstavnici glavnih sponzora trke među kojima su kompanija m:tel, Triglav osiguranje, Banjalučka pivara, Vivia, Enmon i mnogi drugi, dok je nagradu najboljem uručio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

"Ovaj događaj najbolja je promocija našeg grada i republike. Još jednom smo se pokazali kao odlični domaćini, bilo je prelijepo vidjeti veliki broj ljudi na cilju, kao i takmičare iz svih krajeva svijeta. Finansijski smo pomogli organizaciju trke, a to ćemo činiti i u godinama koje dolaze", rekao je Radojičić.

Na Trgu Krajine zaista se okupio veliki broj gledalaca, čemu je doprinijelo i lijepo vrijeme. Isto je bilo i u ostalim gradovima kroz koje je prošao karavan od 126 biciklista. Brojni su bili stanovnici Tešnja, jer ih je zaista mnogo izašlo da pozdravi bicikliste i vide oficijelni početak trke. Slično je bilo i u Derventi, Prnjavoru i Laktašima. Ipak, najviše su oduševili Teslićani koji su još jednom pokazali da su se saživili sa ovim događajem. Više od 1.500 građana svih generacija, a što je najvažnije mnogo onih najmlađih, pozdravilo je takmičare iz 23 tima.

Najviše razloga za zadovoljstvo poslije subotnje trke od Beograda do Bijeljine imao je reprezentativac Mađarske Barnabas Pik, koji je slavio ispred bicikliste slovenačkog Kulta Roberta Jenka i Dušana Rajovića.

Organizatori trke još jednom su položili test i dokazali da su prerasli ovu kategoriju, a vrlo pozitivne kritike dobili su i od komesara takmičenja, pa su još jednom potvrdili status za iduću godinu kada će trka biti uvrštena u prvu kategoriju i samim tim ugostiti ponajbolje ekipe i bicikliste današnjice.

"Sada više ništa nije do nas, jer da bi zakoračili na stepenicu više, potrebna nam je veća podrška svih institucija. Nadam se da ćemo je dobiti, jer smo po 11. put pokazali da je ova trka odličan prozor u svijet", rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC