• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Voše psovao sudiju i pominjao mu porodicu

Autor mondo.rs

Razjašnjeno zašto je Nikola Antić isključen u duelu sa Crvenom zvezdom.

 Kapiten FKvojvodin Nikola Antić psovao sudiju Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Velika prašina podigla se zbog isključenja kapitena Vojvodine, Nikole Antića, u duelu sa Crvenom zvezdom. Levi bek Novosađana je morao van terena u 70. minutu zbog direktnog crvenog kartona, ali nije bio jasno zašto je sudija Srđan Obradović doneo takvu odluku.

Postojale su dve opcije - psovanje ili kačenje ramenom Abrahama Frimponga. Ispostavilo se da je bila ova prva, iako je to na video snimku teško uočljivo.

crveni
Izvor: YouTube

"Po zvaničnom protokolu, što je jedino merodavno za nas, u objašnjenju stoji da je razlog isključenja Antića korišćenje uvredljivih i pogrdnih reči prema sudiji, pominjanje porodice. Ovde nije bilo prekršaja nad igračem Vojvodine i on posle prolazi pored Frimponga. I ukoliko su ovi navodi koje imamo iz protokola tačni, to se kažnjava direktnim crvenim kartonom, a ne žutim. Bila je dilema da li je ovde zakačio Frimponga, a za to i ne treba da dobije ni žuti karton, jer nije bilo nekog kontakta. Sudija naglo nakon toga kreće ka Antiću, jer je očigledno posle toga došlo do tih reči koje je Antić uputio", sekretar Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, Igor Radojičić za TV Arenasport, a prenose Večernje novosti.

Za razliku od ove situacije, nešto kasnije dosuđen penal za Crvenu zvezdu bio je mnogo manje sporan, što je potvrdio i Radojičić.

"Ova situacija ulazi u konstantu našeg fudbala, a to je da napadači pokušavaju da iskoriste najmanji kontakt u kaznenom prostoru ili u zoni šuta. To nije uobičajeno u evropskim ligama, dok i odbrambeni igrači ulaze neoprezno u duel u kaznenom prostoru. Postoje elementi za penal. Ima kontakta, minimalnog. Sudija je svirao kazneni udarac i treba poštovati njegovu odluku. Igrači traže kontakt, zatim postoje ti teatralni padovi. Ovde postoji minimalan kontakt, sudija je smatrao da je to dovoljno za penal, njegova je odluka i treba je poštovati", smatra predstavnik FSS.

Podsetimo, Crvena zvezda je nedelju savladala Vojvodinu na svom stadionu 2:0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC