• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U odbranu zlata bez trija iz Rija

Autor mondo.rs

Novi selektor ženske reprezentacije Srbije Stevan Karadžić saopštio je spisak od 16 kandidatkinja za nastup na EP u Češkoj.

Najbolje srpske košarkašice u ponedeljak popodne putuju na Zlatibor, gde će do 20. maja obavljati prvu fazu priprema za Eurobasket u Češkoj.

Srbija će na tom takmičenju braniti titulu, osvojenu pre dve godine u Budimpešti, a protivnici u grupnoj fazi biće Slovenija, Grčka i Francuska, koju su izabranice Marine Maljković pobedile i u finalu EP 2015. i u borbi za treće mesto na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Najveća promena u odnosu na prethodna takmičenja desila se na klupi, gde će umesto Maljkovićeve ubuduće sedeti Stevan Karadžić.

NOVI SISTEM TAKMIČENJA

Pobednik grupe ide direktno u četvrtfinale, a drugoplasirana i trećeplasirana selekcija u "baraž" sa odgovarajućim protivnicima iz grupe u kojoj su Rusija, Crna Gora, Letonija i Belgija.

Na njegovom prvom spisku nalazi se devet igračica iz olimpijskog tima.

To su Ana Dabović, Sonja Petrović, Jelena Milovanović, Nevena Jovanović, Saša Čađo, Tamara Radočaj, Sara Krnjić, Dragana Stanković i Aleksandra Crvendakić, a nema naturalizovane Amerikanke Danijel Pejdž, Dajane Butulije i Milice Dabović, koja je još letos saopštila odluku o povlačenju.

U konkurenciji za nastup na predstojećem takmičenju (16-25. juna) su još Tijana Ajduković, Nina Bogićević, Aleksandra Stanaćev, Adrijana Knežević, Tina Jovanović, Maja Škorić i Sanja Mandić.

Tokom boravka na Zlatiboru predviđene su dve provere zatvorenog tipa sa reprezentacijom Crne Gore, od 25. do 29. maja na programu je turnir u Karlovim Varima, a završne pripreme biće obavljene u Beogradu od 31. maja do 14. juna, uz čak tri prijateljske utakmice sa reprezentacijom Japana.

Prvi Karadžićevi asistenti biće Igor Polenek i Dragan Vuković, za skauting protivnika zadužen je Goran Topić, koji je taj posao obavljao i u muškoj reprezentaciji, a za kondiciju Aleksandar Lukman.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC