• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada neće povući odluku o prodaji "Ljubije"

Autor SRNA

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Vlada Srpske jasno pozicionirala stav u vezi prodaje 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude "Ljubija".

"Razmatrali smo ponude, nekoliko godina se bavili tim pitanjem i došli u jednom momentu do situacije kada ponude koje smo dobili zaista zaslužuju pažnju Vlade Republike Srpske", rekla je Cvijanovićeva danas novinarima u Banjaluci.

Cvijanovićeva je napomenula da je Vlada svoj dio posla uradila i uputila prijedlog odluke u Narodnu skupštinu Republike Srpske da se poslanici odrede o tom važnom pitanju.

Komentarišući zaključak Odbora za privredu Narodne skupštine Republike Srpske kojim se od Vlade Srpske traži da tačku Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva RŽR "Ljubija" povuče sa dnevnog reda 18. sjednice republičkog parlamenta, Cvijanovićva je rekla da ne vidi iz kog razloga bi sada trebalo da se povlači ta tačka dnevnog reda.

"Ne vidim iz kog razloga bi trebalo da povlačimo tu tačku, s obzirom da je ona prošla svu potrebnu proceduru", istakla je Cvijanovićeva. Ona je rekla da se Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici nije bavila povlačenjem ove tačke sa dnevnog reda Narodne skupštine Republike Srpske.

Stevanović: Nadamo se da će Vlada povući odluku

Šef Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović izrazila je nadu da će Vlada Srpske povući odluku o prodaji akcija Rudnika željezne rude "LJubija". "Imajući u vidu zaključak skupštinskog Odbora za privredu koji je usvojio zaključak kojim traži da Vlada povuče prijedlog odluke o prodaji akcija 'LJubije', nadam se da će biti preispitane sve okolnosti i moguće štetne posljedice ukoliko budu prodate", rekla je novinarima Stevanovićeva u holu Narodne skupštine Srpske.

"Ako bude nekakav drugačiji stav po tom pitanju, mediji će o tome biti obaviješteni, ali za sada to nije uopšte u razmatranju", kaže Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je ocijenila da se pravi velika politička tema oko jednog pitanja, koje bi trebalo posmatrati kao razvojnu ili ekonomsku priliku za Republiku Srpsku.

"Vlada Republike Srpske to posmatra na taj način i nismo upali u zamku politikanstva, razmišljamo o novim radnim mjestima, razmišljamo o nivoima investicija koje mogu da budu realizovane i o onoj cijeni koja je ponuđena kao kupoprodajna", napomenula je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da Vlada vjeruje da bi to bio dobar posao za Republiku Srpsku - privredu, te da ako neko drugi ima neke druge vizije, ima priliku da sve to kaže u parlamentu Srpske i da se o tome konačno odluči.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE