• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spaleti: Koncentracija! Alegri: Buđenje!

Autor mondo.rs

Može li Roma u dva kola da nadoknadi četiri boda?

Veliki derbi italijanskog prvenstva doneo je uzbudljivu utakmicu i pobedu Rome nad Juventusom 3:1. Pobedu, koja je "vučicu" dovela na samo četiri boda zaostatka u odnosu na rivala iz Torina.

Do kraja Serije A ostala su još dva kola, a Juventus se nalazi u krizi, pošto je pre ovog poraza ekipa Masimilijana Alegrija upisala dva remija - sa Torinom (1:1) i Atalantom (2:2).

Pad forme u domaćem prvenstvu je posledica plasmana u finale Lige šampiona i, bez obzira što iza sebe imaju tri utakmice bez pobede, teško je verovati da će petostruki uzastopni šampion Italije prokockati prednost u mečevima sa Krotoneom kod kuće i Bolonjom u gostima.

Trener "stare dame", ipak, upozorava igrače da se trgnu za sredu i finale Kupa sa Laciom.

"Poslednje tri utakmice u Seriji A pokazuju da imamo problem sa koncentracijom. Poraz od Rome morao bi da bude poziv za buđenje pred finale Kupa. Odigrali smo dobro prvo poluvreme, ali bitno je da do kraja utakmice ostanemo organizovani i ne dozvoljavamo rivalu da ulazi u gol-šanse", izjavio je Alegri i dodao:

"Još nismo osvojili bilo šta. Čeka nas finale Kupa, pa duel sa Krotoneom, a onda i finale Lige šampiona. Moramo da idemo korak po korak i da razmišljamo samo o prvoj predstojećoj utakmici. Ne smemo da odlutamo mislima, moramo da ostanemo koncentrisani".

S obzirom da je do kraja trke ostalo samo još dva kola, pobeda Rome nad Juventusom za "vučicu" ima mnogo veći značaj kada je u pitanju direktan plasman u Ligu šampiona, nego osvajanje Skudeta.

Čudo je potrebno da bi Torinezi ispustili četiri boda prednosti, ali je vraćeno drugo mesto koje vodi direktno u grupnu fazu elitnog takmičenja. Napoli je na bod zaostatka, a do kraj sezone Roma će igrati protiv Kjeva u gostima i Đenove kod kuće, dok Napolitance čekaju dueli sa Fiorentimom kod kuće i Sampdorijom u gostima.

"Ostvarili smo veoma važnu pobedu, kojom smo pokazali kakvi smo ljudi. Nismo se predali, iako je Juventus praktično već šampion i iako su poveli. Sada nam predstoje dve izuzetno važne utakmice i zato nećemo dozvoliti da se priča o ugovorima igrača, transferima ili bilo čemu što bi moglo da nam poremeti koncentraciju. Bitno je da ostanemo maksimalno koncentrisani i da pokupimo nagradu za to", poručio je trener Rimljana, Lućano Spaleti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC