• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amela Terzić peti put najbolja u Prijedoru (FOTO)

Autor mondo.ba

Kenijac Hilari Kiptun u muškoj, te Amela Terzić iz Srbije u ženskoj konkurenciji, pobjednici su Tradicionalne međunarodne Ulične trke "Prijedor 2017".

 Ulična trka Prijedor 2017 pobjednici Hilari Kiptun i Amela Terzić Izvor: Zoran Pajčin za www.mondo.ba

Tradicionalna međunarodna Ulična trka "Prijedor 2017" koja je održana u sklopu obilježavanja Dana grada Prijedora pod motom "Volim Prijedor", završena je pobjedom Hilarija Kiptuna iz Kenije u muškoj konkurenciji, dok je u ženskoj konukurenciji trijumfovala srpska atletičarka Amela Terzić.

Na ovogodišnjim trkama se okupilo oko tri hiljade trkača različitog uzrasta.

Manifestacija je otvorena trkom djece sa poteškoćama u razvoju poslije koje je slijedila trka veterana koje su održane po prvi put. Trku ja na ulicama Prijedora posmatralo između petnaest do dvadeset hiljada ljudi.

Na stazi dugoj 600 metara seniorke su trčale tri, kruga a seniori sedam krugova.

U odličnoj trci u ženskoj konkureciji u kojoj se vodila borba do samog cilja prva kroz cilj je prošla Amela Terzić. Iza nje na cilj je stigla prošlogodišnja pobjednica Teodora Simović, dok je kao treća kroz cilj prošla Dita Kačar iz Mađarske. Ovo je Ameli Terzić peta pobjeda u Prijedoru.

U muškoj konkurenciji prvi kroz cilj prošao je Kenijac Hilari Kiptun, koji je "pomeo" konkurenciju i suvereno uzeo titulu. Iza njega na cilj je stigao prošlogodišnji pobjednik Elzan Bibić, dok je kao treći kroz cilj prošao Bernard Mekena iz Kenije.

Troškovi ovogodišnje trke su bili na nivou prošlogodišnjih i iznosili su 45.000 KM, dok je nagradni fond bio 16.000 KM.

Nagrade su uručene za osam prvoplasiranih seniora i seniorki, dok su takođe nagrađena i tri najbolja juniora i juniorke.

U urnebesnoj trci "cicibana" (djece iz vrtića), koja je izazvala najveće oduševljenje kod publike u Prijedoru, pobjednici u obje konkurencije su dobili po bicikl, a svi ostali "cicibani" koji su prošli kroz cilj kao nagradu su dobili slatkiše.

Organizator trke je Atletski klub Prijedor, Generalni sponzor sportskog praznika u gradu na Sani bio je Grad Prijedor uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i drugih sponzora i donatora.

(Zoran Pajčin, za www.mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC