• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasiljević: Hvala sarajevskoj publici na svemu!

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Košarkaši sarajevske Bosne pobjedom nad Igokeom izborili su petu utakmicu razigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine.

 Bosna Igokea Saša Vasiljević oprostio se od sarajevske publike Hvala na svemu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Pobjeda je posebno emotivno pala plejmejkeru „studenata“ Saši Vasiljeviću, kojem je ovo bila posljednja utakmica pred sarajevskom publikom.

U svom posljednjem nastupu u „Skenderiji“ Vasiljević je ubacio osam poena, te dodao dva skoka, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

"Ovo je moja posljednja utakmica u Sarajevu. Pokušat ću masiranjem, injekcijama, tabletama i doktorima da se pripremim za tu petu utakmicu, pa šta bude da bude", kazao je za MONDO Vasiljević koji je posljednje minute na parketu dvorane Mirza Delibašić dočekao šepajući.


Oproštaj Saše Vasiljevića i velike ovacije (16...by clipsbh

Publika je ovacijama ispratila ovog košarkaša i tako mu se zahvalila za sjajne partije koje je pružao u dresu Bosne.

"Želio bih se zahvaliti ovoj divnoj sarajevskoj publici. Već tri godine se zahvaljujem i tako će uvijek biti. Još jedno veliko hvala na svemu", kazao je za MONDO Saša Vasiljević nakon utakmice.

Posjeta u dvorani Mirza Delibašić nije bila na nivou kakvo zaslužuje finale prvenstva i oproštaj jednog sjajnog košarkaša.

"S jedne strane mogu to i da razumijem. Bosna nigdje nije postojala zadnjih osam godina. Pa prošle godine kada sam došao u aprilu, kada je bila u B ligi bilo je stotinu gledalaca. Jeli tako bilo? Evo gdje smo sada. Došli smo do finala Kupa, borimo se za titulu. Tako i posjeta lagano raste", kazao je Vasiljević.

Odlučujuća, peta utakmica za prvaka Bosne i Hercegovine igra se u Laktašima u subotu od 20:15 sati.

BIOGRAFIJA

Saša Vasiljević rođen je 23. marta 1979. godine. Karijeru je počeo u KK Srem 1996. godine, da bi još nastupao za Slogu iz Kraljeva, Hemofarm, te 2005. godine stigao u Bosnu gdje je vrlo brzo prikupio simpatije publike. Nakon dvije godine provedene u sarajevskoj ekipi otišao je u špansku ekipu ViveMenorca, a nastupao je još za AEK, Kolossos Rodou, Donetsk, Khimik Yuzhny, Ikaros Kallitheas, Politekhnika-Halychyna, AENK, Koroivos Amalidas, te ponovo KK Srem i KK Bosna.

"Idemo dalje da se družim s ovim momcima i ovom ekipom još četiri-pet dana. Ja sam i prije utakmice rekao idemo da se družimo i odigramo što bolje, pa šta bude. Evo šta je bilo. Gubili smo poluvrijeme sedam, a dobili smo utakmicu devet razlike i to Igokeu koja je završila peta Jadransku ligu. Opet smo ih dobili, treći put. Zaslužili smo tu petu utakmicu idemo tamo, pa ko pobijedi... Ako oni pobijede, čestitat ćemo isto kao što smo u Kupu čestitali.“

Prema Vasiljevićevim riječima favorit je Igokea, ali se on i saigrači nemaju namjeru predati.

"Radili smo fantastične stvari do sada. I dalje su šanse 99:1 za Igokeu, ali dok postoji taj jedan procenat šanse mi ćemo pokušati da ga iskoristimo", kazao je Vasilić za MONDO nakon utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC