• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suspenzija zbog ustaštva

Autori mondo.rs Autori Agencije

"Suspenduje se Nogometni klub Široki Brijeg od odigravanja svih utakmica na stadionu 'Pecara' do okončanja disciplinskog postupka".

 Stadion NK Široki Brijeg Pecara suspendovan Izvor: MONDO

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FS BiH) suspendovala je danas stadion "Pecara" u Širokom Brijegu, zbog toga što su navijači tog kluba tokom revanš utakmice Kupa BiH protiv Sarajeva skandirali fašističke i ustaške pozdrave.

Suspenzija stadiona u Širokom Brijegu biće na snazi do okončanja disciplinskog postupka, saopšteno je iz FS BiH poslije današnje vanredne sjednice u Sarajevu.

"Suspenduje se Nogometni klub Široki Brijeg od odigravanja svih utakmica na stadionu 'Pecara' do okončanja disciplinskog postupka. Cjelokupan materijal sa revanš utakmice finala Kupa BiH Široki Brijeg - Sarajevo ustupa se Disciplinskoj komisiji FS BiH, radi vođenja disciplinskog postupka protiv NK Široki Brijeg", navodi se u saopštenju.

Tokom intoniranja himne BiH u srijedu na stadionu "Pecara" više stotina navijača Širokog Brijega je zviždalo, a potom i uzvikivali "Mi, Hrvati".

Tokom utakmice navijači Širokog Brijega su u nekoliko navrata skandirali i fašistički, ustaški pozdrav "Za dom spremni", te vrijeđali pripadnike bošnjačkog naroda povicima "Ubij balije".

Na tribinama je bila istaknuta i ratna zastava Hrvatskog vijeća odbrane (HVO).

Navijači Širokog Brijega su raznim predmetima gađali su fudbalere Sarajeva i sudije.

Fudbalski savez BiH tako je potvrdio najavu da "neće biti nijem i slijep" na dešavanja s "Pecare", a odluka o kazni Širokog Brijega biće donesena u utorak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC