• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krupa na "Tušnju" bez imperativa

Autor mondo.ba

Široki Brijeg je osvajanjem Kupa BiH "oduzeo" nadu ekipama koje su se u Ligi za prvaka borile za četvrto mjesto i plasman na međunarodnu scenu, pa preostali mečevi Slobode, Radnika i Krupe neće imati rezultatski značaj.

 Sloboda Tuzla Krupa najava 9. kolo Liga za prvaka BiH najava Izvor: Anadolija/Denis Zuberi
Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Tuzlanska Sloboda, Radnik iz Bijeljine i Krupa preostala dva kola Premijer lige BiH odigraće bez rezultatskog imperativa, s obzirom da je Široki Brijeg osvajanjem Kupa BiH "oduzeo" nadu ekipama koje su se u Ligi za prvaka borile za četvrto mjesto i plasman na međunarodnu scenu.

Tako će sutrašnji duel na "Tušnju" (17:00) između Slobode i Krupe biti samo meč za prestiž.

"Sada nam je skinuto svojevrsno breme i taj izazov zvani Evropa, tako da potpuno rasterećeni idemo da odigramo još ove dvije utakmice. Ipak, šteta je zbog ovakvog raspleta situacije jer bi bilo krajnje interesantno i neizvjesno u posljednja dva kola. Naravno, sve čestitke Širokom na osvajanju Kupa", istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević, a prenosi klupski sajt.

LJUBENOVIĆ

Dobri rezultati zaslužni su za odličnu atmosferu u Krupi na Vrbasu. "Dobri rezultati su nam podigli atmosferu i optimizam na vrhunac i u Tuzlu idemo sa željom da se u otvorenoj utakmici nadigravamo sa Slobodom. Naravno, želja nam je da ostvarimo pobjedu kojom bi gotovo sigurno obezbijedili četvrto mjesto kao najbolji rezultat u istoriji ovog kluba. Mi smo već ionako uradili mnogo, ali bi nam pobjeda mnogo značila kao uvertira spektakla u posljednjem kolu kada u Krupi na Vrbasu gostuje Sarajevo", rekao je Miljan Ljubenović.

Plasmanom u Ligu za prvaka u debitantskoj sezoni u Premijer ligi BiH, Krupa je ostvarila možda i više od planiranog, ali Starčevićevi izabranici maksimalno ozbiljno odradiće prvenstvo do kraja.

"Bez obzira na sve, mi smo zacrtali kao cilj da pokušamo i, ako nam se ukaže prilika, izborimo to četvrto mjesto, iako ono sada ne donosi Evropu. Zato želimo da u Tuzli nastavimo sa serijom dobrih igara i eventualnim trijumfom priđemo na korak ostvarenju tog cilja. Sada vjerovatno i Sloboda ima isti motiv, tako da očekujem jednu otvorenu i za gledaoce krajnje interesantnu utakmicu. Siguran sam i da će Tuzlaci željeti da nam se revanširaju za visok poraz od prije samo nešto malo više od mjesec dana. To je njihovo pravo, a na nama je da im ne dozvolimo tako nešto", naglasio je strateg Krupljana.

Duel sa Slobodom jedino će propustiti nedovoljno oporavljeni Denis Čomor, dok su svi ostali igrači u kombinaciji za sutrašnji meč.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC