• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogat program "Evropske Noći muzeja" u Banjaluci

Autor SRNA

Izložbama, koncertima i raznovrsnim programom za sve generacije u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci biće obilježena tradicionalna manifestacija "Evropska noć muzeja".

Predstavnici Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske najavili su da će program obilježavanja "Evropske noći muzeja" početi u 20.00 časova izložbom "Teme i ideje modernog srpskog slikarstva" i koncertom "DŽez poezi kabarea".

Nakon toga predviđen je tridesetominutni performans "Ineks cirkus teatra", koji sadrži elemente plesa, akrobatike i žongliranja, a doprinos u zabavnom dijelu manifestacije daće i banjalučki di-džejevi.

Šef regionalne kancelarije Delegacije Evropske unije u Banjaluci Aleksandra Vagner rekla je da će Banjaluka uveče pokazati da ima svoje mjesto na evropskoj sceni kulture i umjetnosti.

Ona je rekla da je manifestaciju podržao šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, koji će otvoriti "Evropsku noć muzeja" u Banjaluci i obratiti se publici na početku programa.

Portparol kompanije "M:tel" Milica Stojaković rekla je da je ta kompanija prijatelj ove manifestacije koja ima kulturni i društveni značaj.

Ona je pozvala građane Banjaluke da dođu na otvaranje "Evropske noći muzeja".

Manifestacija se održava povodom 18. maja - Međunarodnog dana muzeja, koji je ustanovio Međunarodni savjet muzej /ICOM/ i svake godine je fokusiran na različitu muzejsku temu.

"Evropska noć muzeja" u Banjaluci organizuje se pod pokroviteljstvom Savjeta Evrope i Uneska, a podršku u realizaciji manifestacije pružili su Specijalno predstavništvo EU u BiH, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Grad Banjaluka i brojne kompanije.

"Evropska noć muzeja" se istovremeno održava u više od 3.500 evropskih muzeja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop