• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea petu godinu zaredom šampion BiH!

Autor mondo.ba

U odlučujućem, petom meču finala plej-ofa, Igokea lako i ubjedljivo savladala sarajevsku Bosnu 96:72 (33:14, 22:16, 24:17, 17:25).

 Igokea Bosna 96:72 majstorica Igokea šampion BiH petu godinu zaredom Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Najbolji kad je najpotrebnije!

Nakon poraza u "Skenderiji" (90:81) u srijedu, Bosna je u finalnoj seriji plej-ofa izjednačila na 2:2 i izborila "majstoricu", a to kao da je naljutilo košarkaše Igokee, koji su u odlučujućem meču pokazali da su najbolji u BiH, te tako petu godinu zaredom osvojoili šampionsku titulu.

IGOKEA - BOSNA 96:72 (33:14, 22:16, 24:17, 17:25)

Šesti put u istoriji Aleksandrovčani su prigrlili pehar namijenjen najboljoj bh. ekipi, a do slavlja su večeras stigli daleko lakše od očekivanog.

UČINAK

IGOKEA: Pašajlić 9, Mićović 8 (6 sk), Talić 3, Šibalić 3, Robinson 17 (4 sk, 7 as), Pešaković 2, Milošević 13 (8 sk, 8 as), Glogovac, Albijanić 12 (6 sk), Radivojević 4, Mahovic 13, Rikić 12.

BOSNA: Šarić, Đorđević 8, Ikonić 11, Jošilo 14 (5 sk), Delalić 4, Rešidović 6, Vasiljević, Čampara 12 (8 sk), Dragićević 3, Šturanović 4, Sokolović 9, Durak.

Sarajlije su u prethodna četiri meča pokazale da mogu parirati "igosima", ali u Laktašima je danas postojao samo jedan tim - Igokea.

Od početka do kraja tim Dragana Bajića imao je ubjedljivu prednost, koja je u pojedinim trenucima iznosila i 32 poena, dok gosti niti jednom nisu imali vođstvo.

Bajić je u posljednjem meču sezone pružio šansu svim igračima, a jedino mladi Stefan Glogovac nije uspio da se upiše u strijelce.


KK Igokea proslavila titulu prvaka BiH (20.5.2017)by clipsbh

Među petoricom igrača Igokee koji su meč završili s dvocifrenim učinkom, najefikasniji je bio Džejms Robinson sa 17 poena, četiri skoka i sedam asistencija, dok su Đorđu Miloševiću nedostajale dvije uhvaćene lopte i dvije asistencije za dabl-dabl učinak (13 poena i po osam skokova i asistencija).

Veliki dobrinos trijumfu dali su i Blaž Mahovic, takođe sa 13 poena, te Draško Albijanić i Robert Rikić sa poenom manje.

Kod gostiju, Marko Jošilo ubacio je 14 poena, Ljubomir Čampara 12, a Goran Ikonić 11.

Izvor: MONDO/Nemanja Babić

ČETVRTA ČETVRTINA:

Posljednji kvartal donio je nešto bolju igru gostiju, ali Aleksandrovčani su rutinski zadržali lako stečenu prednost, pa Sarajlije osim smanjenog zaostatka nisu uspjele uraditi ništa više.

Pružio je Bajić šansu svim igračima, te omogućio laktaškoj publici da aplauzom isprati igrače koji su tokom sezone podnijeli najveći teret.

Osim Stefana Glogovca, svi igrači Igokee uspjeli su da se upišu u strijelce, a meč je okončan rezultatom 96:72.

TREĆA ČETVRTINA:

Konačno su i gosti došli do daha na početku treće četvrtine. Uprkos ubjedljivoj prednosti, trener Igokee nije bio zadovoljan pristupom igri Aleksandrovčana, pa je u nekoliko navrata tokom tajm-auta izgrdio svoje pulene.

Kritike su urodile plodom, a dvije uzastopne trojke Blaža Mahovica donijele su ogromnih 31 poen razlike, 72:41 na 13 i po minuta do kraja.

Kao da su u tim trenucima košarkaši Bosne shvatili da će teško do preokreta, pa do kraja trećeg perioda nije bilo većih uzbuđenja.

Aleksandrovčani nakon 30 minuta vode 79:47 i deset minuta ih dijeli od pete uzastopne titule šampiona BiH.

DRUGA ČETVRTINA:

Igokea je u sličnom ritmu nastavila i u drugoj četvrtini.

Tim Dragana Bajića već u 12. minutu imao je i 23 poena prednosti (37:14), pa se već na početku drugog kvartala dao naslutiti konačni pobjednik finalne serije plej-ofa.

Nikako gosti iz Sarajeva nisu mogli da povežu redove. Za razliku od prethodnog meča, gdje je briljirao u "Skenderiji", Maksim Šturanović postigao je samo dva poena u prvoj dionici. Očigledno su Aleksandrovčani anulirali greške koje su pravili u srijedu, što se i te kako odrazilo na rezultat.

Raspoloženom Drašku Albijaniću, koji je bio prvo ime u uvodnih 10 minuta, pridružio se sjajni Džejms Robinson, pa je već u 18. minutu Igokea stigla do 50. poena i "plus 26", 50:24.

Maksimalnu prednost "igosi" su imali minut kasnije 52:25, a prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 55:30.

Izvor: MONDO/Nemanja Babić

PRVA ČETVRTINA:

Domaći košarkaši furiozno su startovali od samog početka meča i poenima iz tranzicije, te van linije 6,75 poveli prvo 4:0, a onda i 11:2 i tako rivalu stavili do znanja ko je gazda u Laktašima.

Serija Aleksandrovčana nakratko je prekinuta tajm-autom gostiju, ali je sredinom prve četvrtine semafor već pokazivao ubjedljivu prednost "igosa", 23:7.

Prednost domaćih rasla je iz minuta u minut, do maksimalnih "plus 19" na kraju prvog kvartala - 33:14.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

VELIČANSTVENA POBJEDA IGOKEE ZA PETU TITULU UZASTOPNO A ŠESTU UKUPNO SARAJLIJE SU OD SAMOG STARTA KRENULI LOŠE TO JEST IGOKEA NIJE DOZVOLILA DA SE BOSNA RAZLETI PO TERENU KO U UTORAK VEČE U SKENDERIJI NEKO JE KOMENTARISO BAJIĆ LOŠ TRENER BAŠ ME ZANIMA ŠTA ĆE SAD NAPISATI PA POSLJE JOVICE ANTONIĆA DRAGAN BAJIĆ JE NAJBOLJI TRENER SJAJAN JE OSJEĆAJ BITI NAVIJAČ IGOKEE I GLEDATI KAKO IGRAČI DIŽU NA RUKE BAJIĆA I MILORADA DODIKA SA ŠALOM NA KOJEM PIŠE REPUBLIKA SRPSKA SAD SE BORENOVIĆ ČAVIĆ I OSTATAK OPOZICIJE POJEDOŠE OD MUKE ŠTO IGOKEA DOMINIRA BH LIGOM NADAM SE I DA ĆE BOSNA DOBITI POZIVNICU ZA ABA LIGU NAREDNE SEZONE ZASLUŽILI SU TO

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC