• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kajkut na jednu, Slišković na drugu stranu…

Autor mondo.ba

"Nisam mogao gledati jedanaesterac, jer treba uzeti u obzir da bi on mogao odlučiti šampiona BiH", rekao je poslije meča u Bijeljini trener Zrinjskog Blaž Slišković.

 Blaž Slišković nije mogao gledati jedanaesterac koji je izveo Saša Kajkut Radnik Zrinjski 1:2 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Zrinjski je do tri boda, možda vrijedna i titule, stigao nakon velikog preokreta protiv Radnika u Bijeljini.

Ostali su Mostarci u 48. minutu bez Pere Stojkića, koji je kao posljednji igrač odbrane faulom zaustavio protivnika, pa je prije vremena morao u svlačionicu. Nakon tog prekršaja, Dino Beširević postigao je sjajan pogodak iz slobodnog udarca i izgledalo je tada da su "plemićima" kola krenula nizbrdo.

Ipak, sa igračem manje, tim Blaža Sliškovića u nastavku meča krenuo je na sve ili ništa.

Popularni Baka ključni potez napravio je u 70. minutu, kada je umjesto Tonćija Kukoča na teren poslao iskusnog Sašu Kajkuta. Upravo je ovaj detalj prelomio meč.

Sedam minuta kasnije Kajkut je postigao izjednačujućih gol, a onda u četvrtom minutu sudijske nadoknade, pogotkom iz penala, odlučio pobjednika. Možda i budućeg šampiona BiH.

"Emotivno sam iscrpljen. Iza nas je izuzetno teška utakmica. Pokušali smo sve sa igračem manje. Iako, ruku na srce, Radnik je imao dvije-tri 'mrtve' prilike i da smo primili i drugi gol, utakmica bi bila riješena. Sreća nas je poslužila. Ali, mislim da smo i sa deset igrača odigrali maksimalno koliko smo mogli, bilo je teško, ali na kraju se isplatilo", poručio je Slišković nakon meča.

On je pohvalio Kajkuta, koji je sa dva pogotka bio najzaslužniji za slavlje Mostaraca.

"Saša je kvalitetan igrač, daleko od toga da to nismo očekivali od njega. Na našu sreću, ali i njegovu, proradio je, postigao dva gola i donio nam vjerovatno titulu. Daj bože da bude tako."

U 93. minutu sudija Antoni Bandić pokazao je na "bijelu tačku", nakon što su u kontaktu bili Besim Šerbečić i Kajkut. Kajkut je namjestio loptu na "kreč" i rutinski pogodio za 1:2.

"Nisam mogao gledati jedanaesterac, jer treba uzeti u obzir da bi on mogao odlučiti šampiona BiH", pojasnio je Slišković svoju odluku da ne gleda odlučujući momenat susreta.

Kolo prije kraja, Zrinjski se vratio na čelo tabele. Mostarci sada imaju 61 bod, jedan više od Željezničara, a dva od Sarajeva.

Na zatvaranju sezone na stadion "Pod Bijelim brijegom" stiže rasterećena Sloboda, kojoj bodovi nisu potrebni, tako da će "plemići" imati odličnu priliku da pred svojim navijačima proslave odbranu trofeja.

"Čeka nas teška utakmica sa Slobodom. Sigurno Tuzlaci u Mostar neće doći da se predaju, ali vjerujemo u sebe i nadamo se da ćemo proslaviti titulu u Mostaru", poručio je Slišković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC