• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne odgovarajte na ovu WhatsApp poruku!

Autor mondo.rs

Najobičnija je prevara, pripazite na svoj WhatsApp nalog.

 Ne odgovarajte na ovu WhatsApp poruku! Izvor: MONDO portal.

Baš kao što je pre nekog vremena počela da kruži lažna Viber poruka u regionu, sad se pojavila i za WhatsApp servis. Ovog puta radi se o promeni boje interfejsa jednog od omiljenih servisa za razmenu poruka i multimedije kod nas.

Lažna ekstenzija pojavljuje se kao Chrome oglas ili kao link u WhatsApp pruci uglavnom na jeziku koji korisnik koristi

Poruka koja se pojavljuje u vidu linka u WhatsApp aplikaciji ili kao oglas na internet pregledaču (Chrome uglavnom) koristi engleski, srpski i druge jezike i poručuje: „Nove boje za WhatsApp. Sad možete da promenite aplikaciju i odaberete vašu omiljenu boju", a svi koji kliknu dobiće obaveštenje da je opcija dostupna za iOS, Android, Windows i BlackBerry uređaje.

Naravno, reč je o prevari i nikako nemojte da klikćete na tu poruku!

Nakon što upadnete u zamku ove poruke prvo je potrebno da prosledite poruku da 12 vaših prijatelja iz liste (kako bi se virus širio, naravno). Ako ovo nije bilo dovoljno da posumnjate da je ovo prevara, poruka će tražiti da u Chrome Web Store preuzmete ekstenziju (dodatak za pregledač), koji nije ni WhatsApp zamena, niti će obojiti vaš WhatsApp, nego će vam na računar staviti - virus!

Ako koristite antivirus isti će ga odmah prepoznati kao malware, a ako nemate, onda ste u problemu. Naravno, mnogim korisnicima ovo će odmah biti sumnjivo i neće se baktati ovom porukom, ali to koliko ljudi veruje u ovakve stvari govori podatak o desetinama hiljada preuzimanja „BlackWhats“ dodatka, kao i činjenica da je Google već uklonio ovu ekstenziju iz Chrome prodavnice.

Ipak, poruka s virusom o bojenju WhatsApp-a je i dalje tu i Google ne može tako lako da je ukloni, a poruka koju šalje brzo može da se promeni na neku drugu ekstenziju, koja verovatno neće biti dobroćudna. Vama ovo možda izgleda banalno, ali postoji dobar broj korisnika koji će, kao i svaki put kad su ovakve stvari u pitanju, postati žrtve ove grozne prevare.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS