• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Srbija bez igrača Zvezde

Autor mondo.rs

"U izboru između Evrolige i reprezentacije, bilo bi besmisleno da bude drugačije", kaže prvi čovek crveno-belih o sledećoj sezoni.

 Nebojša Čović KK Crvena zvezda ne da igrače u reprezentaciju Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu nekoliko puta je ovih dana ponovio ono što se i nagađalo - da najjače takmičenje neće menjati kalendar zbog "prozora" reprezentacija u novembru i februaru.

Drugim rečima, Evroliga će se igrati paralelno sa kvalifikacionim utakmicama nacionalnih timova, što će 16 ekipa, među njima i Crvenu zvezdu mts, staviti u takmičarskoj 2017/18 u situaciju da odrede svoje prioritete, a oni se čine prilično jasnim.

Prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović govorio je o toj temi u Istanbulu, objasnivši da Zvezda u tom slučaju neće dopustiti igračima da napuste tim usred sezone i da igraju za nacionalni tim.

"Moramo da se rukovodimo time koje je nama takmičenje najvažnije, a to je Evroliga. Jer, u velikoj meri kako su stvari postavljene, kao klub živimo na osnovu tog takmičenja, koje je svakako jako interesantno. Potpuno bi bilo besmisleno da Crvena zvezda daje reprezentativce, a u isto vreme se igra Evroligino takmičenje", rekao je Čović, a preneo "Sportski žurnal".

Ove sezone, Zvezda u sastavu ima šestoricu igrača koji su pod selektorom Đorđevićem učestvovali u akcijama reprezentacije.

Čović smatra da ovakva situacija ne mora biti definitivna i da još postoji prostor da se dve strane dogovore.

"Oni koji su to smislili očigledno nisu dobro smislili. I kada to kažem, direktno mislim na FIBA, ali imaju još dovoljno vremena da probaju da se dogovore. Zašto bismo bili u inferiornijem položaju u odnosu na NBA ligu koja je već izrekla stav?"

Upitan da li se plaši pritisaka na KSS, koji bi eventualno mogao da bude prinuđen i da izriče kazne, Čović odgovara:

"Neka bude kakav god pritisak, odluka će biti ovakva. Znam kakvu vrstu pritiska mogu da prave, da zamenjuju teze, reprezentacija... Ali, toga smo se nagledali i naslušali u prošlosti. Sećate li se prošle godine kakvih je pretnji iz FIBA bilo, te kažnjavaće ove, one... I šta su uradili na kraju i koga su kaznili? Nikoga! Kakvu su FIBA Ligu šampiona napravili?"

Na konstataciju da je FIBA duplirala budžet za svoje klupske takmičenje, Čović kaže...

"OK, ali videćemo ko će igrati to takmičenje sledeće sezone. Mene zanima nešto drugo. Zamislite kada bi našli zajedničke stavove sa Evroligom i ujedinili te budžete? Znači, tu bi bilo mnogo više novca za klubove pod jedan i drugo, ne bi ispaštala košarka", dodao je predsednik Zvezde. 

Prema trenutnom stanju stvari, u kvalifikacijama definitivno neće učestvovati igrači NBA ligaša i ekipa iz Evrolige, dok je Bertomeu najavio da bi na kompromis mogao da pristane samo kada je u pitanju Evrokup.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC