• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bitcoin vredi preko 2.100 dolara!

Autor mondo.rs

Bitcoin kriptovaluta je probila granicu od 2.000 dolara po novčiću, što je odlična indikacija uspeha ove novčane forme.

Najpopularnija kriptovaluta na svetu je postigla istorijski uspeh, jer je vrednost Bitcoin-a nedavno prešla 2.000 dolara po novčiću, prvi put ikada.

Trenutno, Bitcoin se procenjuje na 2.177 dolara, što stoji na CoinDesk Bitcoin Price Index (BPI) sajtu. Ovo stavlja vrednost svih Bitcoin-a trenutno na tržištu na oko 33.08 milijardi. Trenutna zaliha Bitcoina je 16.343.288.

Bitcoin je prvi put probio barijeru od 1.000 dolara u novembru 2013. godine ali je potom značajno pao. Tek se ranije ove godine vrednost valute vratila u rang od 1.000 dolara.

Bitcoin nije jedina kriptovaluta koja je imala uspeha nedavno. Kako prenosi TechSpot, nekoliko drugih virtuelnih valuta je doživelo nagli rast proteklih meseci. Od gotovo 70 milijardi dolara, koliko je vrednost svih kriptovaluta, Bitcoin zauzima samo 47 odsto, naspram 80 odsto pre samo nekoliko meseci.

Oni koji su odmah prihvatili novi sistem i sačuvali svoje novčiće, sada verovatno skaču od radosti, dok se oni koji su ih prodali za sitan novac u početku, verovatno sada nerviraju.

Najpoznatiji primer ovoga je programer sa Floride, Laslo Hanjec. On je 2010. godine uspeo da nagovori ljude iz picerije Papa John's da prihvate 10.000 bitcoin-a u zamenu za dve pice. U to vreme novčići su vredeli oko 0.003 centa, a samo sedam godina kasnije te pice bi koštale programera više od 20.2 miliona dolara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS