• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo koliko su zaduženi stanovnici Srpske

Autor mondo.ba

Zaduženost stanovnika Republike Srpske ide uzlaznom putanjom pa je tako svaki na kraju prošle godine bio dužan 2.350 KM, što je za 41 marku više u odnosu na kraj 2015.

U najnovijem izvještaju o stanju u bankarskom sektoru RS, koji je objavila Agencija za bankarstvo RS, navedeno je da je na nivou bankarskog sistema Srpske ukupna zaduženost stanovništva na kraju 2016. iznosila 2,750 milijardi maraka.

"Krediti bankarskog sektora težili su 2,517 milijardi KM, odnosno 2.151 KM po stanovniku što je 28 maraka više nego na kraju 2015. godine kada je prosječna zaduženost iznosila 2.123 KM po stanovniku", podaci su Agencije za bankarstvo, prenosi Glas Srpske.

Ista situacija je i u mikrokreditnim organizacijama jer je i u ovom sektoru primjetan rast zaduženosti, a na kraju prošle godine krediti plasirani u ovom sektoru težili su 230,30 miliona KM što je 197 KM po stanovniku RS. To je za 14 maraka više u odnosu na kraj 2015. godine kada su stanovnici RS bili zaduženi u ovom sektoru u prosjeku po 183 marke.

Jedino sektor finansijskog lizinga bilježi pad zaduženosti, a njegova ukupna potraživanja od stanovnika RS na kraju prošle godine težila su 2,5 miliona KM.

"Svaki stanovnik RS je na kraju prošle godine bio dužan dvije marke lizing kućama, što je za marku manje nego krajem 2015. godine", podaci su Agencije za bankarstvo.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE