• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gužva u vrhu Prve lige FBiH, ko će biti šampion?

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Tri kola prije kraja prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH, čak šest ekipa ima šansu da se okiti šampionskom titulom i izbori plasman u Premijer ligu BiH. Glasajte u MONDO anketi ko će biti prvak.

 Prva liga Federacije BiH 2016/17 ANKETA Ko će biti šampion i izboriti plasman u Premijer ligu BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Za razliku od Prve lige Republike Srpske, gdje je odavno banjalučki Borac osvojio titulu, u drugom bh. entitetu tri kola prije kraja sezone još nije poznato ko će podići pehar i izboriti plasman u Premijer ligu BiH.

U posljednjih 270 minuta prvenstva čak šest ekipa nada se da može do šampionskog trona i višeg ranga: GOŠK iz Gabele, Bosna (Visoko), Sloga (Simin Han), kakanjski Rudar, Orašje i Travnik.

Četiri od šest ovih ekipa već su nastupali u najvišem rangu bh. fudbala, a jedino Sloga i Rudar imaju šansu za debi u Premijer ligi BiH.

Anketa

Ko će biti šampion Federacije BiH?

  • GOŠK (Gabela)

    42.42% (14)

  • Bosna (Visoko)

    24.24% (8)

  • Sloga (Simin Han)

    9.09% (3)

  • Rudar (Kakanj)

    12.12% (4)

  • Orašje

    6.06% (2)

  • Travnik

    6.06% (2)



Uoči 28. kola, koje je na programu u srijedu, lider je GOŠK sa 49 bodova. Jedan manje sakupili su fudbaleri Bosne iz Visokog, dok je na trećem mjestu Sloga (Simin Han) sa 45 bodova. Upravo ove tri ekipe najozbiljniji su kandidati za titulu. Rudar i Orašje imaju po 43 boda, a Travnik 42.

Gabeljani su u najboljoj poziciji, s obzirom da osim trenutno najviše skupljenih bodova, imaju i dobar raspored i u posljednja tri meča dva puta su domaćini. Pred svojim navijačima ugostiće Budućnost iz Banovića i mostarski Velež, te gostovati u Orašju.

Iz Premijer lige BiH ove sezone već je ispao Olimpik, a ko će još uz Sarajlije dogodine igrati u Prvoj ligi FBiH saznaćemo nakon posljednjeg kola bh. elite u subotu. Kandidati su Metalege BSI, Vitez i Čelik.

Podsjetimo, prošle godine status premijerligaša izgubili su Velež i Travnik. Mostarci su ostali bez šanse za povratak u bh. elitu, dok Travničani još gaje nadu da će se na "Piroti" dogodine ponovo igrati premijerligaški fudbal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC