• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka ima Deutscher Meistera (VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Milica Deura, nakon osvojene duple krune u Njemačkoj, čeka da se okupi reprezentacija BiH.

 Milica Deura kapiten košarkaške reprezentacije BiH Izvor: Nemanja Babić/MONDO
...
Izvor: Nemanja Babić/MONDO

Titulu košarkaškog šampiona Njemačke (njem. Deutscher Meister) u konkurenciji dama osvojila je ekipa Vaserburga. U ekipi iz grada, koji je udaljen pedesetak kilometara od Minhena, nastupa i kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Milica Deura.

Za MONDO je prokomentarisala proteklu sezonu.

"Zaista je bila uspješna sezona. Osvojili smo i prvenstvo i Kup, što su i bili ciljevi kluba na početku sezone. Igrali smo i Evrokup u kojem smo došli do 16 najboljih, što je bio istorijski rezultat za klub. Prvi put u istoriji su se plasirali među 16 najboljih u nekom međunarodnom takmičenju. Tako da smo imali zaista uspješnu sezonu", rekla nam je Milica.

...
Izvor: YouTube

Ona je na početku sezone iz Španije stigla u Njemačku. Kaže da je iznanađena kalitetom lige.

"Jača je od ovih naših liga u regionu. Prvenstveno je jača iz razloga što igra veliki broj stranaca u ligi. U mojoj ekipi igrale su samo dvije domaće igračice. Možda nije na nivou španske ili turske lige, međutim liga je dosta kvalitetna i ja sam iznenađena kako je sve to dobro izgledalo. Ima dosta američkih košarkašica koje su igrale WNBA. Kod mene u timu bile su dvije igračice, koje su igrale WNBA", prenosi nam utiske Deura, nakon prve godine u klubu Vaserburg.

MILICA DEURA

KARIJERA: Mladi Krajišnik, Partizan, Budućnost, Crvena zvezda, Alba, Edirna, Kampus Promete, Vaserburg.

Ugovor sa šampionom Njemačke je istekao. Milica ne bi imala ništa protiv da nastavi karijeru u gradu, koji je smješten na rijeci In.

"Pregovaram sa klubom. Vidjećemo kako će se to završitii. Ja se nadam pozitivnom ishodu, odnosno da ću ostati i dalje u Njemačkoj“.

Deura je igrala u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Rumuniji, Turskoj, Španiji i Njemačkoj. Ima dovoljno iskustva da uporedi kvalitet liga i samu organizaciju takmičenja.

"Španska i turska liga su uz rusku svakako najjače u Evropi. Ipak, ja bih pohvalila i Njemačku ligu i njihovu organizaciju i igračice. Ipak malu prednost dajem Turskoj i Španiji. U Turskoj mi je bilo do sada najljepše. Oni su to podigli na jedan viši nivo, tu svoju ligu", smatra Deura.

Milica je kapiten reprezentacije BiH. U proteklim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, BiH je pružila dobre partije, ali u konkurenciji Rumunije, Izraela i Turske, nije uspjela da izbori plasman na šampionat u Slovačkoj. Od tada reprezentacije kao da ne postoji.

"Iskreno ne znam kakva je sada situacija. Nakon što se nismo uspjeli plasirati na Evropsko prvenstvo iako smo dobro igrale, niko iz Saveza nas nije kontaktirao - bar mene. Ne znam kakve su nam naredne akcije. Ne znam da li ćemo se okupljati ovog ljeta. Ja se nadam da hoćemo. To bi nam zaista puno značilo, ali sve je u rukama Košarkaškog saveza BiH", završila je Milica Deura, pomalo razočarana odnosom prema reprezentaciji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC