• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH: Drakonske kazne za Široki Brijeg!

Autor mondo.ba

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH žestoko kaznila Širokobriježane zbog nereda na revanš utakmici Kupa BiH protiv Sarajeva.

 Disciplinska komisija FS BiH Široki Brijeg kažnjen sa 25.000 KM i sedam utakmica bez publike Izvor: MONDO

Široki Brijeg kažnjen je od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH sa 25.000 KM i sedam utakmica bez prisustva publike, odlučeno je na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu.

U revanš meču Kupa Bosne i Hercegovine, navijači Širokog Brijega ustaškim povicima "Za dom spremni", a zatim i "Ubij balije" bacili su mrlju na sve što se dešavalo na terenu, te zviždanjem himni BiH i upotrebom pirotehničkih sredstava i ubacivanjem predmeta u teren "primorali" DK FS BiH da odredi jednu od najvećih kazni u istoriji bh. fudbala.

Ekipa s "Pecare" tako će prvih sedam domaćih mečeva naredne sezone igrati bez prisustva gledalaca.

Pojašnjeno je kako je Široki Brijeg kažnjen zbog "propusta u organizaciji utakmice, podsticanja mržnje prema drugim licima po osnovu nacije i religije od strane navijača, skandiranja fašističkih slogana, omalovažavanja državne himne, upotrebe pirotehničkih sredstava, te distribucije alkohola na stadionu".

Osim Širokobriježana, zbog propusta u ligaškim utakmicama kažnjeni su još FK Sarajevo (2.500 KM), te FK Željezničar i NK Čelik sa po 1.500 KM.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miroslav Bojko

Slažem se, da politici i šovinizmu nije mjesto u sportu. Zamjeram fudbalskom savezu, što zbog ne poštovanja himne kažnjava samo Srbe i Hrvate. Obratite pažnju, koliko službenu himnu poštuju Bošnjaci kad se recimo igra utakmica reprezentacije u Zenici ili sarajevski derby. Pjevaju ratnu himnu BiH, da li je i to prekršaj?!

Mostarka

Eto vam sada komsije "priko" Zovnice..svaka cast, tako i treba.

Cedok

Za nedolicno ponasanje ok,vredjanje fudbalera sarajeva,a himnu morate da znate da hrvati vole svoju lijepa nasa,a srbi boze pravde. Tu nevidim nista lose. Zvizdati isto nije korektno,ali to pokazuje kakav je zivot u b i h,jedno je sto tv i politicari kazu,a drugo je prakticno na terenu. Nema ovde vise ljubavi,jedni pored drugih,ali suzivot nista,a to se prenosi i na sport

Milan

Sve cestitke fs bih tako i treba da se nosite sa ovim ili onim problemima ,sve mi vise ulivate povjerenje samo napred i samo udarati po dzepu i zabrane utakmica sa gledaocima, mozda bi se jos moglo uvesti , da se omoguci ulaz za djecu do 12 godina na ovakve utakmice, kad se kazne klubovi, kao sto su uradili u turskoj ,kada su zabranili ulaz za huligane ,a otvorili sirom vrata za majke sa djecom. Bila bi to jako dobra fora. Veliki pozdrav iz Banjaluke.

Gz

@Milan Samo da znas djeca nisu gluga

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC