• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makedonci dovode Turke da "dele pravdu"

Autor mondo.rs

Ne veruju domaćim sudijama, pa su čelnici Košarkaškog saveza Makedonije doneli odluku da odlučujući meč šampionata sude Turci.

 Turske sudije sude finale plej-ofa prvenstva Makedonije Izvor: MN PRESS

Odlučujući peti meč košarkaškog finala plej-ofa Makedonije između MZT Skoplja i Karpoš sokola, sudiće sudije iz Turske, objavila je danas Makedonska košarkaška federacija (MKF).

Takva odluka je doneta nakon što su oba makedonska prvoligaša izrazila nezadovoljstvo suđenjem u prve četiri utakmice finalne serije, u kojoj je rezutat izjednačen 2:2. 


Kako ističe MKF, nacionalni savez se odlučio da utakmicu sude prvoligaški arbitiri iz Turske kako bi zaštitila sudije iz Makedonije, koji su česta meta napada. 

"U toku ove takmičarske sezone, posebno sa približavanjem kraju prvenstva, makedonske sudije su stalno bile izložene riziku u u sportskim salama širom zemlje I neretko su bili žrtve tvrdih i mekih predmeta koje je bacala publika, kao i uvreda i plljuvanja", navodi se u saopštenju.

Makedonska košarkaška federacija navela je da želi da izbegne bilo kakve optužbe su sudije "protežirale neki od klubova i da su odluke na parketu donosili pristrasno i neobjektivno", što je, kako se navodi, "česta tema po košarkaškim kuloarima i medijima". 

Peti susret finalne serije plej-ofa između MZT-a Aerodrom i Karpoš sokola biće odigran sutra ; od 18.00. Utakmicu će suditi turski arbitri Mehmet Kasertar, Fatih Arslanoglu i Mehmet Karabilečen.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC